Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

13 extreem chille reisapps

Dus beter maak je vast ruimte op je telefoon. Want na het checken van DIT lijstje. Begin je spontaan met downloaden!

#1 VOORSPELLEND KONIJN
Hóe chill! Met Hopper jaag je op goedkope vliegtickets in standje laidback. Want dankzij een archief van biljoen vluchtprijzen is deze app een pro in voorspellen. Het konijn laat weten of je beter kunt wachten met kopen. En stuurt gewoon een pushbericht op het moment dat de ticketprijs omlaag schiet!

#2 LIJSTJES GEIL
PANIEK. Je moet nog zoveel inpakken. Ziet door de klerezooi je koffer niet meer. En de taxi naar ‘t vliegveld staat al bijna voor de deur. Wat nu?! PackPoint downloaden! Handig voor iedereen die spontaan geil wordt van lijstjes. Je kunt de inpaklijst zelfs op je vakantie behoeftes afstemmen.

#3 LOCALS FIKSEN
Deze app is voor iedereen die een schijthekel heeft aan gidsen met een paraplu. Want met Showaround fiks je supermakkelijk een local die je de stad laat zien voor een paar knaken. Sommigen doen het zelfs gratis. En in plaats van vooraf uitgestippelde tours. Bepaal je zelf of jullie de toeristische highlights afvinken. Of gewoon een goed feestje gaan pakken.

 

#4 POT TRACEREN
Als je aan de schijt bent van het pittige eten op reis. Is NIKS ergers dan wc’s die nergens te bekennen zijn. Dat vonden de uitvinders van Flush Toilet Finder ook. Met zo’n 190.000 openbare toiletten in hun database vind je altijd wel een pot om de hoek!

#5 ALTIJD ONLINE
Superleuk al die apps. Maar zonder wifi heb je er niks aan. Dus installeer van tevoren sowieso de app Wiffinity. Zodat je toegang krijgt tot een dikke lijst met wifispots in de buurt inclusief wachtwoorden. Die speciaal voor jouw internetverslaving steeds worden bijgewerkt.

#6 MYSTERIE OPGELOST
Hoe je bij die luxe airport lounges komt? Dat blijft een mysterie… TOT nu! Want je kunt via de app LoungeBuddy gewoon toegang kopen tot 170 luchthaven lounges ter wereld. Vooral chill als je een lange overstap hebt. Lees: lekker bankhangen. Profiteren van de gratis hapjes en drankjes. En bij sommige kun je zelfs een saunaatje pakken!

#7 STIEKEME SELFIES
Is je telefoon gejat op reis? Vet kut. Maar als je de app Prey Anti Theft hebt geïnstalleerd. Kun je ‘m makkelijk traceren. Blokkeren. En selfies maken van de dief op afstand. Helaas gooien dieven met een béétje hersens de app er direct af... #jammerwel

#8 VERREKTE METROKAARTEN
Als het om openbaar vervoer gaat. Is Citymapper de meest briljante app ooit! Maar echt. Een soort van 9292 maar dan fijner. Je kunt het in 39 steden gebruiken. En hoeft nooit meer te kloten met die verrekte papieren metrokaarten. Als je een buitenland bundeltje hebt dan… 

#9 NUTTIGE VLIEGUREN
Beter besteed je de tijd in het vliegtuig nuttig. En leer je alvast de taal basics van je vakantieland met Duolingo. Voordat je nare flashbacks van Wrts krijgt: dit is wél leuk omdat het spelletje echt verslavend is. Je moet lezen, luisteren, schrijven en zelfs terugpraten!

#10 KNAP LASTIG
Weet jij zo 1-2-3 hoeveel 79.021.606 Mongoolse Tugrik is in euro’s? Denk het niet. Tenzij je een Einstein bent. Want die wisselkoersen kunnen knap lastig zijn. Daarom is de app XE Currency zo’n goede uitvinding. Effe de tarieven downloaden en je kunt ‘m offline gebruiken!

#11 METEEN INSTALLEREN
Wat er zo fijn is aan Aroundme? Het showt je in een paar seconden de dichtstbijzijnde kroegen. Restaurants. Supermarkten. Hotels. Tankstations. Banken. Ziekenhuizen. Bioscopen. Theaters. En taxistandplaatsen. Meteen installeren dus!

#12 SMOKKEL APP
De Nederlandse douane heeft speciaal voor kaaskoppen de app Douane reizen gemaakt. Waarin je precies kunt zien wat je wel en niet ons land binnen mag smokkelen ;) Mega handig toch?!

#13 BEEN THERE
Been is een app voor op de terugweg. Je vinkt af welke landen je hebt gehad. En komt daarna precies te weten hoeveel procent van de wereld je al hebt gezien. #beentheredonethat

Bekijk meer