Elke zondag om 19:50 op

NPO 3

Afdwaalminuutje naar Maleisië

He pssst. Jij kunt wel wat afleiding gebruiken. Geef maar toe. Daarom serveren wij je een dosis verrukkelijke foto's van Maleisië, om een minuut lang even helemaal af te dwalen...

In Maleisië vind je schitterende natuur. En daar zijn de rijstvelden op het eiland Langkawi een perfect voorbeeld van. Kijk nou toch... #bureaubladachtergrond-materiaalHet uitzicht vanaf de top van de Mount Kinabalu: daar zeg je 'U' tegen. De Kinabalu is met zo’n 4100 meter de hoogste berg in Maleisië. Deze joekel wordt beschouwd als een relatief toegankelijke berg om te beklimmen. Maar pas op: de klim blijft pittig. 

Toegegeven: de hoofdstad Kuala Lumpur heeft een hoog toeristengehalte. Maar dat is logisch, want in deze ultramoderne wereldstad valt kneiterveel te beleven!

Wuivende palmbomen, spierwitte stranden en helderblauw water. Jaja, Maleisië heeft een abonnement op Bounty eilanden. En het mooie is: veel van deze parels zijn nog niet overspoeld met toeristen. (Niet doorvertellen dus). 

De Maleisische keuken heeft vooral Indiase en Chinese invloeden. Één ding is zeker: mie en rijst ga je in alle hoeken en gaten van het land tegenkomen.

Duikverslaafden zitten in Maleisië op hun plek. Het land behoort namelijk tot de beste duiklocaties ter wereld. Dat komt o.a. door de hoge biodiversiteit en de extreem goede zichtbaarheid onder water.

Één minuut afdwalen niet genoeg? Dachten we stiekem al. Daarom speciaal voor jou: een extra wegdroom moment naar de hemelse Palawan eilanden!

Bekijk meer