Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Buitenlandse reisblogs prijzen déze (originele!) spots in Nederland

De Wallen, coffeeshops en de Keukenhof. De meeste toeristen gaan hier standaard naartoe als ze in Nederland zijn. Maar gelukkig zijn er ook zát vakantiegangers die op zoek gaan naar de hidden gems in ons kikkerlandje. Wij struinden buitenlandse reisblogs af om unieke tips over ons eígen land te verzamelen! Kende jij deze leuke (alternatieve) spots al?

Begijnhof, Amsterdam
‘Begijnhof is the most peaceful place you can imagine right in the city centre of a busy capital’, schrijft blogger Girl vs Globe. Het Begijnhof is een middeleeuwse binnenplaats dat inderdaad mídden in hartje Amsterdam ligt. In vergelijking met de drukke Kalverstraat en de toeristische Zeedijk is deze binnenplaats werkelijk een oase van rust. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Such a hidden gem in #amsterdam

Een bericht gedeeld door Hai T (@haionvacay) op

Zevenlandenhuizen, Amsterdam
Insta-addicts opgelet! Dit is misschien wel een van de mooiste Instagram-locaties van onze hoofdstad. De zeven huizen naast elkaar representeren elk een Europees land. En dat levert prachtige plaatjes op! Ondanks dat lijkt dit onder de Amsterdammers zelf nog redelijk onontdekt...  

Distilleerderij ’t Nieuwe Diep, Amsterdam
Een echte Hollandse ervaring opdoen? Meerdere bloggers hebben ’t over jenever proeven in een proeflokaal in Nederland. Jenever is namelijk de oud-Hollandse voorloper van gin! Je kunt onder andere verschillende jenevertjes proeven bij Distilleerderij ’t Nieuwe Diep in Flevopark. Misschien nog ‘t allerbeste: dit proeflokaal ligt verscholen in het bos, aan het water. 

Kralingse Plas, Rotterdam
Op Urban Travel Blog wordt de Kralingse Plas in Rotterdam aangeraden: ‘Its long boardwalk is perfect for relaxing – most beautiful is the lake and the view over the city skyline at sunset’. En inderdaad, het uitzicht op de Rotterdamse skyline is om over naar huis te schrijven. 

Vintage shoppen, Rotterdam
Blogger Frankie van As The Bird Flies is groot fan van alle vintage winkels in Rotterdam. Ze schrijft: ‘Rotterdam has quirky stores with personality’. In vergelijking met Amsterdam zouden de winkeltjes hier een stuk overzichtelijker en goedkoper zijn. Tony’s Garage, Very Cherry en Retro King zijn behoren volgens Frankie tot de beste vintage shops. 

Pandhof Tuin, Utrecht
Echte Utrechters kennen deze plek waarschijnlijk wel. Maar voor bezoekers is deze beeldschone binnenplaats naast de Dom een ware verborgen schat! Harry Potter-fans zijn overigens ook groot liefhebber van dit hof. Ze vergelijken de gotische stijl van De Pandhof namelijk met Zweinstein. En geef ze eens ongelijk!

Dorstige Harthof, Utrecht
Dit idyllische stukje Utrecht serveert je een flinke dosis historie. De Dorstige Hartsteeg zou namelijk al bestaan sinds het jaar 1300! Hier voel je je écht een toerist in eigen land. En om je bezoek compleet te maken, ga je voor een lokaal speciaalbiertje naar de Drie Dorstige Herten.

Trampolinekerk, Den Haag
In de voormalige Martelaren van Gorcum-kerk ligt een indoor trampolinepark. Even voor de duidelijkheid: hier kun je trampolinespringen ín een kerk. Over hidden gems gesproken...

Kattencafés, Groningen
Leuk al dat cultuur snuiven, maar soms wil je gewoon lekker luieren tussen de katten. Bezoek daarom eens een kattencafé! Dit is een fenomeen overgewaaid vanuit Japan: koffiedrinken én knuffelen met poezen. En Groningen heeft niet één, maar twee kattencafés! Namelijk de cafés Poeslief en Op z’n Kop. 

Doe de Quiz: Welk type reiziger ben jij?

Bekijk meer