Elke zondag om 19:50 op

NPO 3

Citytrip: 48 uur in Boedapest

Boedapest: ook wel bekend als de lichtstad van het oosten. Wij geven toe: deze stad serveert je ’s avonds een magische sfeer. Maar ook overdag kom je ogen en oren te kort!

Met een flinke stapel aan architecturale schoonheid en historische bezienswaardigheden vind je in Boedapest op iedere hoek wel iets moois. Hoe je deze parels binnen 48 uur kan ontdekken? Gewoon per fiets! Wij Nederlanders weten niet beter, maar de inwoners van Boedapest zijn tegenwoordig ook behoorlijk fanatiek op de tweewieler. Welke plekken sowieso een stop waard zijn? Gaan we je vertellen!

Grote Markthal
Deze markthal is anders dan alle andere! Waarom? De hal is uitgeroepen tot de mooiste markt van de wereld. Je zintuigen slaan hier gegarandeerd op hol van alle geuren bij binnenkomst ruikt. Denk aan verschillende soorten vlees, vis en fruit. Op deze markt leer jij de Hongaarse eetcultuur écht kennen!

Het vissersbastion
Dit bastion vind je in District I: het historische centrum van de stad. Ook de Burcht van Boeda en de Matthiaskerk spot je in deze wijk. Tip: bezoek het bastion tijdens zonsondergang voor een magisch uitzicht over stadsdeel Pest.

Margaretha-eiland
Dit eiland wordt gezien als de groene diamant van de stad. Wordt het manoeuvreren langs voetgangers in het centrum je te veel? Dan is dit autovrije eiland een prima plek voor een pauze. Leg je fiets hier aan de kant en geniet van een oase aan rust.

Thermische badhuis Szechenyi
Dit badhuis is de perfecte afsluiter van je citytrip. Je hebt ‘m misschien weleens op je beeldscherm voorbij zien komen en dat is niet gek! Het badhuis is namelijk dé hotspot van de stad. En hoewel massa’s reizigers erop afkomen, is het bijzonder om te zien hoe Hongaren hun badcultuur beleven. Het badhuis zorgt bovendien voor een flinke portie ontspanning. Het telt namelijk twaalf openbare binnenbaden en drie buitenbaden.

Het liefst wil je Boedapest natuurlijk langer dan 48 uur bezoeken. Dus heb je meer tijd? Bezoek dan ook het Joods Kwartier, De Citadel en de Sint-Stephanusbasiliek. Oh en: een wandeling over de Kettingbrug mag je ook zeker niet overslaan!  

Pssst! Check ook de must sees van Riga!

Bekijk meer