Vanaf 16 september een nieuw seizoen op

NPO 3

De beste kerstmarkten van Europa

#1 INNSBRUCK
Ga naar Innsbruck voor een kerstmarkt met Alpenkarakter! Deze kleine Oostenrijkse stad is omringd met besneeuwde bergen en de oeroude huizen zijn in stijl verlicht. Verder hoor je live trompetmuziek over de hele markt. Kortom: kerstiger ga je het niet krijgen. Wanneer? Van 15 november tot en met 23 december.

Innsbruck

#2 BOLOGNA
Bologna is dé studentenstad van Italië. En waar studenten zijn, is gezelligheid. Op de kerstmarkt van Bologna kan de zoetverslaafde zich he-le-maal uitleven. Wat dacht je van Turron nougat, gemaakt van honing en noten, verse marsepein of fruit gedipt in chocolade? Wanneer? Vanaf eind november tot begin januari. Buon Natale (=fijne kerst)!

Bologna

#3 PRAAG
Praag heeft het perfecte decor voor kerstmarkten. De oude pleinen veranderen in een mega winter wonderland. Maar dan zonder kalkoen en met waterbakken vol zwemmende karpers. Huh? Ja, verse karper is de typisch Tsjechische kerstdelicatesse. Proberen dus! Wanneer? Van 2 december tot en met 6 januari (de kerstmarkt bij het kasteel van Praag begint al op 24 november).

Praag

#4 MANCHESTER
De kerstmarkten in Manchester zijn de beste van Engeland. Kan ook niet anders met meer dan 350 kraampjes aan lokale en internationale kerstspecialiteiten als Hongaarse goulash, Franse soesjes met chocoladedip en Frankfurter Würstchen. Wanneer? Van 10 november tot en met 20 december.

Manchester

#5 STRAATSBURG  
Straatsburg is al vanaf 1570 de kersthoofdstad van Frankrijk. De dertig meter hoge kerstboom op de Place Kléber is inmiddels beroemd. De stad trekt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers. Dat is veel, maar prima als je je bedenkt dat de markt verdeeld is over elf pleinen. Extra chill: je rijdt er maar 6 uur over vanaf Nederland! Wanneer? Van 24 november tot en met 30 december.

Straatsburg

#6 KEULEN
Nog dichterbij huis blijven? Ga dan naar Keulen! Lees: Bratwurst, Glühwein en een goeie citytrip bestemming. Dé ingrediënten voor een kerstig weekend. De Domkerk maakt het plaatje compleet. De stad is ook nog eens heel gezellig. Wanneer? Van 27 november tot en met 23 december.

Keulen

Check ook: DE 5 BESTE LANDEN VOOR SOLOREIZIGERS!

Bekijk meer