Elke zondag om 19:50 op

NPO 3

De perfecte reismaat herken je zó

#1 VERDWIJNTRUC
Soms, heel soms, wil je even alleen zijn. De ideale reismaat gaat af en toe weg. Zodat jij wat me-time hebt. Al is 't een bezoekje aan de supermarkt. Of één duik in ’t zwembad, zonder jou. Maar het mag ook langer zijn. Bijvoorbeeld naar dat ene museum waar jij totaal geen zin in hebt. Dikke prima, later pik!

#2 VERRASSING
Als je buddy iets alleen heeft gedaan. Dan is ie helemaal goed bezig als ie iets voor je meeneemt. Dat kan een kopje koffie zijn. Een snack. Of die prachtige cowboyhoed. Waar je al drie dagen kwijlend voorbij loopt #scooore

#3 WAT JIJ WIL...
Wie kent 'm niet? De beruchte ‘Maakt niet uit, wat jij wil’. Als je geen input zou willen, stapte je wel solo het vliegtuig in. Of was je reisleider geworden. Een reismaat die z'n hersenen laat draaien voor toffe ideeën, dát is wat je wil!

#4 GIERIG
Geld. De meeste onenigheid op reis gaat over geld. Maar niet met de perfecte reismaat. Die vindt het namelijk prima om de rekening te delen en kiest niet áltijd de allerduurste drankjes. Kun je die megadure cocktail toch niet laten staan? Dan ziet je reisbuddy dat ook door de vingers.

#5 VERWACHTING
Belangrijk: dezelfde verwachtingen hebben van de reis. Niks is erger dan dat jij je instelt op een zon-, zee- en strandvakantie. En dat je bij aankomst een activiteitenschema voor je neus krijgt. Goed overleggen is the key!

Check ook waarom een jaar reizen het beste idee ooit is!

Bekijk meer