Elke zondag om 19:50 op

NPO 3

Deze Japanse tuin is buitengewoon mooi!

Sommige plekken op deze aardbol zijn zó mooi, deze lijken je te bedriegen. Dit Japanse sprookje is daar één van! Knipper dus even twee keer met je ogen. Want dit lustoord is een cadeau voor je netvlies.

Denk je aan de Japanse lente, dan denk je aan kersenbloesem. Maar in de Kawachi Wisteria Garden stelen de blauweregens de show. In 2016 is deze tuin in Japan uitgeroepen tot de bestemming van het jaar. En wij begrijpen waarom!

Het absolute hoogtepunt van de tuin is de 110 meter lange bloementunnel. Deze pastelkleurige tunnel bestaat uit zo’n 150 slingerplanten. En dan hebben we ‘t nog niet over de geur gehad…

Wanneer je onder de bloemenboog door loopt, word je overvallen door een oase aan rust. Om deze kalmte optimaal te ervaren, moet je de tuin in de juiste tijd van het jaar bezoeken: in de maanden april en mei om precies te zijn. Dan staat de tunnel namelijk volledig in bloei! In het najaar spot je de tuin in fraaie herfstkleuren.

In het noorden van Japan vind je het Ashikaga Flower Park. Vooral ’s avonds is deze plek betoverend mooi. Dan worden de bloemen in dit park namelijk verlicht, waardoor ze in de vijver weerspiegelen. Kortom: magisch!

Nog meer wegdroommateriaal op je beeldscherm? Check dan vooral deze tropische parel!

Bekijk meer