Vanaf 25 augustus een nieuw seizoen op

NPO 3

Deze Schotse treinreis behoort tot de mooiste ter wereld

De West Highland Line overdondert je urenlang met traktaties voor je netvlies. Onderweg dendert de trein langs mysterieuze meren en steile bergpartijen. Dat deze Schotse route al meerdere malen is benoemd tot meest spectaculaire treinreis ter wereld, is dik verdiend!

Dramatisch Schotland 2.0
De West Highland Line wordt beschouwd als een van de geweldigste treinreizen ter wereld. De route loopt van Glasgow naar Fort William en van Fort William naar Mallaig in het noordwesten van Schotland. De totale reis neemt ongeveer vijf uur in beslag. De trein baant zich een weg door Schotse landschappen, waar natuur met de scepter zwaait. Denk aan dramatische landschappen, van betoverende meren tot besneeuwde bergpieken. En dat allemaal in panorama-view. Ook stopt de West Highland Line bij een van de smalste, afgelegen treinstations van het Schotse treinnetwerk. Met andere woorden: je ontkomt er niet aan om deze treinrit aan je verlanglijst toe te voegen! 

Adembenemende hoogtepunten
Mocht je moeilijk te overtuigen zijn (waarvoor bravo), dan zullen onderstaande highlights je vast en zeker over de streep trekken:

Ben Nevis & Loch Eil

Rannoch MoorGlen Shiel


Loch Lomond
 

Goed om te weten
De trein wordt geregeld door Abellio Scotrail en vertrekt drie keer per dag. Een alternatief is de Jacobite Steam Train, die van mei tot en met september een deel van het traject volgt. Deze stoomtrein wordt ook wel de Harry Potter trein genoemd en reist van Fort William naar Mallaig. Waarom? Onderweg rijdt de trein over het iconische Glenfinnan Viaduct, bekend uit de films! Zo. Overtuigd?

Liever zelf door Schotland rijden? Bekijk dan deze roadtrip route door Schotland!

Bekijk meer