Vanaf 25 augustus een nieuw seizoen op

NPO 3

Evi's trip door het veelzijdige Marokko

Een moderne metropool, maanachtige berglandschappen en een oneindig grote zandwoestijn. Tijdens haar reis door Marokko ontdekte Evi de vele gezichten van het land. Benieuwd hoe de route van Evi eruitzag? Lees vooral verder!

Route: Casablanca – Dadès Vallei – Erg Smar (Sahara)

Reisduur
: twee weken


Casablanca
Casablanca is de grootste stad van Marokko, maar staat niet per se bekend om haar sfeervolle uitstraling. Maar het is juist de ruige sfeer die de stad haar charme geeft. Wil je toch het authentieke Marokko proeven? Bezoek dan de Hassan II-moskee, de grootste moskee van het land. Het houtsnijwerk en prachtige mozaïekwerk zijn werkelijk een cadeau voor je netvlies. Struin ook vooral de medina af, waar je een arsenaal aan marktkraampjes tegen het lijf loopt. Een frisse Atlantische zeebries opsnuiven? Wandel dan over de Casablanca Corniche promenade. Hier bevinden zich bovendien de meeste nachtclubs.

Dadès Vallei
Groene palmvalleien, bizarre bergpassen en een maanachtig woestijnlandschap. De Marokkaanse Dadès Vallei doet denken aan een andere planeet. Grillige, rode rotsen wisselen elkaar hier af met diepe ravijnen. Hike en klauter door de kloof, passeer de Dadès rivier en geniet van de combinatie van roodbruine rotsen met een oase van groene bomen en planten. Onderweg zul je vele kasbahs spotten: ommuurde nederzettingen die in vroegere tijden werden gebouwd om vijanden tegen te houden.
 

De Sahara
Gigantische zandduinen, met hier en daar wat groen. Een beeld van de Sahara heb je ongetwijfeld en waarschijnlijk zit je er niet ver naast. De grootste zandwoestijn van de wereld beslaat een groot deel van zuidelijk Marokko. Steden zoals Marrakesh en Agadir vormen de poort naar de Sahara. In deze steden sta je nog middenin de samenleving, maar slechts een paar uur verderop gelden andere regels. Hier is de natuur namelijk de baas: de zon bepaalt het ritme en het zand de route. De ruige omstandigheden vragen om wat planning en creativiteit, maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar!


Samengevat, ziet deze reis er zo uit:

  • Van Casablanca naar de Dadès Vallei:
    550 km, 8 uur
  • Van de Dadès Vallei naar de Sahara :
    300 km, 4 uur en 30 minuten

Bekijk ook de route van Chris door Azerbeidzjan, Georgië en Turkije!

Bekijk meer