Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Dé hotspots van Berlijn

#1 Freiluftkinos
Ben je in Berlijn op een warme zomeravond? Neem een kleedje mee, haal wat biertjes en plof neer bij Freiluftkinos! Eén van de oudste openluchtbioscopen van Berlijn. Op een super vette locatie. Ga lekker borrelen en geniet van een goede film! Tip: kijk van tevoren of de film Engels wordt ondertiteld! 

freiluftkinos berlijn

#2 Neuhe Heimat
Neue Heimat is een gezellige foodmarkt waar je terecht kan voor de lekkerste hapjes. Er is zoveel lekker eten. Moeilijk kiezen dus! Deels is het binnen in een oud met graffiti ondergespoten gebouw. Maar in de zomer kan je op pallets en kussens lekker buiten hangen. In het weekend is er een toffe markt. Hier kan je kunst van beginnende designers, vintage kleding en andere leuke rommel kopen. Neue Heimat is naast deze markt ook zeker een chille hangout. 

neuhe heimat

#3 Admiralbrücke
De Admiralbrücke is niet zomaar een brug. Met de eerste zonnestraal van het jaar verandert ie in een lounge-plek. Als je eroverheen loopt wil je sowieso even blijven hangen! Er hangt een goede sfeer en er is altijd wel een muzikant aanwezig. Haal een paar biertjes op de hoek van de straat. Ga bij een groepje mensen zitten. En relaxen maar! 

#4 RAW Gelände
Een oud industrieterrein omgebouwd tot een grote culturele speeltuin. Het is een doolhof van prachtige gebouwen, graffiti en vele hotspots. Meerdere clubs waar je terecht kan voor techno beats tot salsa hits. Markten, barretjes, kunstgalerijen en zelfs een relaxt buitenzwembad. Het echte rauwe Berlijn vind je bij RAW Gelände!

raw gelande

#5 Club der Visionäre
Club der Visionäre is een heerlijke buitenbar en dé unieke hangout! Je vindt ‘m in een oud boothuis verstopt aan het water. Het terras is gemaakt van vlonders. Bestel een drankje, voetjes in het water en geniet van muzikale deuntjes! Deze overdag rustige relax-plek verandert in de avond in een drukbezochte club. Dus krijg je er niet genoeg van? Dan kan je tot in de late uurtjes door. En geloof ons: je wil niet meer anders!

club der visionare

#6 Badeschiff
Zin om te zwemmen? Dan hebben wij dé plek voor je! Midden in de Spree-rivier ligt Badeschiff. Dit zwembad is een oude goederencontainer die in de Spree is gedumpt. En zo weer tot leven kwam na het Stadtkunstprojekte. Hoe vet?! Geen zin om te zwemmen? Er is ook een bar en een zandstrand. Plus er worden in de avond veel feestjes gegeven. Dus voor ieder wat wils! Zelfs in de winter kan je hier lekker dobberen. Want dan is de boel overdekt. 

badeschiff

#7 Klunkerkranich
Midden in de stad vind je de rooftopbar Klunkerkranich. Pal bovenop een parkeerplaats. Met mooi weer kan je hier dagen doorbrengen. En het uitzicht over Berlijn zal je niet snel vergeten! Naast vlaggetjes, leuke mensen en lekkere muziek kan je hier ook je eigen moestuintje verbouwen. Wie wil dat nou niet ;) Tip: schrik niet als er een rij staat. Dit hoort een beetje bij Berlijn. En is het wachten meer dan waard! 

 

Bekijk meer