Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Ook jij hebt deze 9 guilty-reis-pleasures

#1 BELANGRIJKE LEVENSVRAAG
“Ben ik al bruin?” is een mega belangrijke levensvraag. Je trekt net iets te vaak je bikini- of zwembroek naar beneden om het te checken. Draagt bij thuiskomst ineens extreem veel witte shirts. Oh en als iemand dan iets over je kleurtje zegt. Doe je er vooral super nonchi over.

#2 HIPSTER KOFFIE
Je haalt bijna iedere trip wel zo’n veel te dure koffie bij Starbucks. En alsof je daar in Nederland niet mee wordt doodgegooid. Voel je je ook nog eens uber hipster. Terwijl je gewoon slagroom met koffie door een rietje aan het zuigen bent.

#3 DORM SEKSEN
Waarom zou je de hoofdprijs voor een privékamer neerleggen. Als je in de slaapzaal ook prima van bil kunt gaan? Beetje jammer dat je bovenbuurman een aardbeving van 6.9 op de schaal van Richter ervaart. En de rest van je kamergenoten al snel doorheeft dat die muur van lakens allesbehalve geluiddicht is...

#4 BEROEMDE HOTDOGS
De zijn-het-hotdogs-of-zijn-het-benen-foto blijft een klassieker. Of je nou op het strand of bij ’t zwembad ligt te lamballen. Heel toevallig ligt je zonnebril altijd rechts in beeld. Staat die cocktail links van je te shinen. En dat veel te perfecte uitzicht? Dat was al zo hoor. Niet dat je denkt dat ik mijn handdoek iets naar links heb verschoven ;)

#5 KUT TOERISTEN
Als je je ergens schuldig aan maakt. Is het wel aan klagen over andere toeristen. Ze zijn zo schijt irritant. Kruipen voor. En staan ahaaaltijd in de weg als je een foto wil maken. Jij daarentegen bent tenminste een échte reiziger ;)

#6 OPSTIJG-SELFIE
Die foto van de Lonely Planet had je een week geleden al op Insta gepost. Maar eenmaal op de luchthaven maak je ook effe een foto van je boardingpass + paspoort. De buitenkant van het vliegtuig. Of de welbekende opstijg-selfie. Om ‘m vervolgens als een gek te posten. Voordat de stewardess komt waarschuwen dat je je mobiel nu écht in vliegtuigstand moet zetten.

#7 LIKES VANGEN
Het maakt niet uit of je zestig keer dezelfde foto moet maken. De lelijke wis je toch wel. Vooral die met buideltas-toeristen erop. Want ze moeten zo spontaan mogelijk overkomen. Op het moment dat jij ‘toevallig’ op een rots naar ‘n dik uitzicht zit te kijken bijvoorbeeld. #likesvangen

#8 FRIET VAN PIET
Na maandenlang teren op al dat lokale eten. Heb je een broodje kroket, frikadel speciaal of frietje van Piet keihard verdiend. En als je die tent niet kan vinden. Zoek je wel een goudgele M op om zo’n grote vieze vette hamburger te scoren.

#9 DEBIELE SOUVENIRS
Op vakantie leek die sombrero een vet goed idee. Maar eenmaal thuis smijt je ‘m in de souvenirkast. En kijk je er nooit meer naar om. De volgende reis toch maar een koelkastmagneet dan? ;)

Bekijk meer