Elke zondag om 19:40 op

NPO 3

Dit zijn jullie mooiste verborgen plekken in Nederland

Het hoge woord is eruit: 3 op Reis gaat in het nieuwe seizoen ook reizen maken in Nederland (en net daarbuiten). Want dat is beter voor het milieu. En daarbij: Nederland heeft zóveel moois te bieden. Dat bewijzen deze foto's van jullie figuurlijke achtertuin zonder twijfel. 

Om te zorgen dat iedereen geïnspireerd wordt om op vakantie dichtbij huis te gaan, vroegen we jullie om jullie favoriete, geheime plekken in de buurt te delen. Dat deden jullie massaal. Dit is een greep uit jullie mooiste plekken van de Lage Landen. 

De heiden staan in bloei
Als jij dichtbij een heideveld in de buurt woont, is het nú het moment om daarheen te rennen. Ze staan namelijk volop in bloei. En wat hebben jullie genoten van de heide in paarse glorie.

Leonie was in de heidevelden Soest en Baarn in Utrecht. "Een grote paarse zee van heide, spectaculair en buitenaards mooi."

Foto: Leonie van der Geest

@merlineverts op Instagram heeft De Posbank in Gelderland in volle bloei aangetroffen. 

Foto: Merline Verts

Loes wandelt in goed gezelschap door Nationaal Park Veluwezoom. 

Foto: Loes van Driel

Ellen vond haar paarse heideveld in Drenthe bij Ballooërveld.

Foto's: Ellen Korporaal

Stedentrip
Amsterdam, Utrecht, Den Haag... die steden kennen we inmiddels wel. Jullie tipten onze minder voor de hand liggende steden. Eugenie, Mart en @leoniesworld (op Instagram) tippen Deventer in Overijssel. 

Foto: Bart Ros / Shutterstock.com

Liza ontspant op het standstrand aan de Waal. Ze noemt Nijmegen in Gelderland dan ook haar mooiste stad. (En volgens @kikiclarageurts op Instagram moet je eten bij Wereldkoks als je daar bent.)

Foto: Liza Wolfs

Mieke raadt Kampen in Overijssel aan. "In deze oude Hanzestad kan je heerlijk fietsen, naar het strand van de randmeren om te chillen, een bootje huren om over de IJssel te varen en natuurlijk een terrasje pakken!"

Foto: Vannaweb / Shutterstock.com

Strand
Joost geeft heel genereus zijn geheime privé-lagune weg. "Dit is de lagune van Camperduin in Noord-Holland. Deze plek doet je vermoeden dat je op een onbewoond eiland in Australië bent beland. Maar nee hoor, dit nieuw stukje Nederland ligt op minder dan één uur rijden van Amsterdam."

Foto: Joost Botman

Cora heeft het goed voor elkaar. "Elke zomerse avond stappen we op de fiets en rijden we naar een van de strandjes aan de Lek. Dit prachtige strandje is naast het mooie stadje Nieuwpoort in Zuid-Holland, waar onze kleine avonturier gelijk erop uittrekt." Zien we daar nou de nieuwe Chris rennen? 

 Foto: Cora de Groot

Dit was het weer voor dit artikel. Maar geen zorgen, we zijn nog lang niet klaar met Nederland. We hebben zóveel mooie tips gekregen; houd onze website en sociale media in de gaten voor deel twee. 

Hoort jouw figuurlijke achtertuin ook in deze eregalerij? Delen kan nog steeds! Graag zelfs. Stuur ons een Facebook- of Instagram-bericht of deel jouw foto op Instagram met #3opReis #DichtbijOpReis. 

Trouwens, heb je je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Daar delen we namelijk meer van dit reisinspiratie en hoor je als allereerste persoonlijke anekdotes over wat wij op reis en op de redactie meemaken. Misschien verklappen we er zelfs extra bestemmingen van het nieuwe seizoen. 

Bekijk meer