Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

Tygo Gernandt - Bali

Acteur Tygo Gernandt is op Bali. Daar reist hij af naar het oosten van het eiland. Hij verblijft in een homestay. Lekker bij de mensen thuis! De perfecte manier om het echte authentieke Bali te ontdekken.

Bekijk de hele aflevering:

S01A16: Dubai - Bali - Parnassos

Floortje neemt de boot van Iran naar het decadente Dubai. Een plek waar 't energiegebruik wel erg groot is. Ze rust even uit, om vervolgens door te trekken richting Oman. Sebastiaan is in Grieken...

Bestemming info

Klimaat
Tropisch
Visum
Ja
Beste reistijd
December t/m februari
Valuta
Rupiah
Inentingen
Ja
Taal
Indonesisch
Intro Verberg

Bali is het backpackerseiland bij uitstek. Vele duizenden backpackers zoeken de rust, cultuur en het weer hier op. Na de bomaanslagen in 2002 en 2005 liep het toerisme hier erg terug. Inmiddels komen weer steeds meer bezoekers  naar de populaire zuidkust. Maar die verblijven vooral in de resorts. Zonde! Bali heeft nog veel meer te bieden.

Bijvoorbeeld zonnen op een pikzwart vulkaanstrand zoals Kusamba of Seraya. Ook vind je rondom Bali prachtige duikplekken zoals Lipah Bay en Tulamben Marine Reserve. Uiteraard zijn de resorts niet geheel slecht. Vooral niet als je op zoek bent naar ontspanning. Die vind je ruimschoots in deze luxueuze resorts.

Geweldige bezienswaardigheden op Bali zijn het Klungkung Paleis, het Gunung Kawi Complex en de Goa Gajah Grot. Stuk voor stuk trekpleisters die je met eigen ogen moet aanschouwen als je toch op Bali bent. Ook dolfijnen kijken bij Pantai Lovina is een must. Je kunt hier zelfs met ze zwemmen door de rustige stroming.

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon