Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

patrick

Patrick - Belgrado

Patrick is in de hoofdstad van Servie, Belgrado. Hij ontmoet hier een van de oprichters van de B92, ooit een groepering die tegen de partijleider Milosovic in opstand kwamen en nu uitgegroeid zijn tot grote tv-producent die een onafhankelijk geluid willen laten horen in Servie. Samen met een reispresentatricegaat Patrick naar het platteland om het land te ontdekken

Bekijk de hele aflevering:

S04A13: Belgrado - Istanbul

Patrick is in de hoofdstad van Servië: Belgrado. Hij gaat op zoek naar 't moderne heden en turbulente verleden van de stad. En reist samen met een Servische reispresentatrice af naar het platteland.&n...

Bestemming info

Klimaat
Landklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei t/m oktober
Valuta
Servische dinar
Inentingen
Ja
Taal
Servisch
Intro Verberg

De hoofdstad van Servië: Belgrado. Een stad met een zeer modern heden waarin hard wordt gewerkt aan een toekomst. Maar ook een stad met een pikzwart recent verleden. Zo werd de stad in de twintigste eeuw maar liefst vijf keer gebombardeerd waarbij duizenden doden vielen.

De stad zelf bestaat al meer dan 2000 jaar en is al meer dan 600 jaar de hoofdstad van Servië. Het kent dan ook een rijke geschiedenis en dit zie je terug in het straatbeeld. Belgrado heeft dan ook veel historische gebouwen en parken waardoor de stad een heuse attractie is hedendaags. De stad overzien bij het Fort van Begrado is dan ook een echte aanrader.

Ook kent de stad een bruisend nachtleven waardoor de stad ook voor jongeren zeer aantrekkelijk is. Er wonen dan ook veel studenten in de stad. Mede doordat de laatste bommen op Belgrado pas in 1999 vielen is de stad nog niet ontdekt bij het grote (reis)publiek. Dit is echter onterecht om Belgrado een geweldige bestemming is!

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon