Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

dennis2

Dennis - Berlijn

Dennis brengt, bijna twintig jaar na de val van de muur, een weekend door in de jongste Europese metropool: Berlijn. Samen met een insider bezoekt hij oude communistische bolwerken die omgetoverd zijn tot alternatieve en creatieve hotspots.

Bekijk de hele aflevering:

S03A03: Krugerpark - Berlijn

Daphne begint aan haar avontuurlijke 'bush to beach' trip. Haar reis start in het bekendste wildpark van Zuid-Afrika, het Kruger National Park. Ze gaat op safari om wilde dieren te spotten. Denni...

Bestemming info

Klimaat
Zee- en landklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei, juni, juli, september
Valuta
Euro
Inentingen
Nee
Taal
Duits
Intro Verberg

Ongeveer 20 jaar geleden stond het kapitalisme lijnrecht tegenover het socialisme in de stad Berlijn. Gescheiden door een genadeloze muur lag aan de ene kant het rijke en pronkzuchtige West-Berlijn en anderzijds het grauwe en socialistische Oost-Berlijn. Na de val van de muur op 9 november 1989 veranderde de gespleten stad in een sterke metropool.

In 1999 werd Berlijn de hoofdstad van Duitsland. Maar eigenlijk is Berlijn een land op zich, net zoals New Yorkers vinden dat hun stad niet echt bij Amerika hoort. In Berlijn kan alles en hoewel de stad haar historische waarde niet heeft verloren. Is ze trendsettend voor de rest van Duitsland. De jonge bewoners maken van de stad een platform van nieuwe initiatieven en afwijkende ideeën. Sinds de val van de muur hebben de inwoners van Berlijn het roer drastisch omgegooid. Oost-Berlijn geniet tegenwoordig een cultstatus. Het is een broeinest voor creatieve mensen, wat op zijn beurt ook weer veel toeristen aantrekt.

Ook de bekende trekpleisters zoals de Brandenburger Tör, East Side Gallery, Siegessaule, Checkpoint Charlie en het Holocaust monument zijn attracties die het bezichtigen waard zijn bij een bezoekje aan Berlijn. Een zekere must is een duikje nemen in het Badeschiff.

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon