Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

patrick

Patrick - Bilbao

Patrick is in het Spaanse Baskenland en bezoekt Bilbao. In de jaren 90 verkeerde de stad in economische crisis, maar door het Gugenheim effect nu weer een florerende stad is. Hij bezoekt het Guggenheim museum, heeft een sportieve nachttocht op de rivier de Nervion en eet pinxtos in de binnenstad.

Bekijk de hele aflevering:

S05A11: Bilbao - Uyuni

Chris is nog in Bolivia. Hij vervolgt zijn reis vanuit Potosi naar de zoutvlaktes van Uyuni. Een bijzondere ervaring! En Patrick is in het Spaanse Baskenland en bezoekt Bilbao. In de jaren 90 verkeerd...

Bestemming info

Klimaat
Mediterraans Klimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei t/m september
Valuta
Euro
Inentingen
Nee
Taal
Spaans
Intro Verberg

Het Spaanse Bilbao is de laatste jaren veranderd door het zogeheten Bilbao effect. Oftewel; wat en hoe is Bilbao getransformeerd van stinkend gat tot artistiek plaatje. Daar was namelijk de reddende engel; het Guggenheim Museum, die in één klap alles veranderde..

Bilbao is met zo'n 350.000 inwoners de grootste stad van Bilbao. Ooit was de stad de belangrijkste motor achter de Baskische economie; de stad had aanzien vanwege haar staalindustrie en scheepswerven. Tot in de jaren '80 de industrie op z'n gat lag en Bilbao leeg begon te lopen. Een nachtelijke kanotocht op de rivier de Nervión is overigens een echte 3 op Reis-tip!

De stad is dus de laatste jaren helemaal opgebloeid en ook zeer populair onder studenten. Dit in combinatie met de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is zorgt voor een zeer bijzondere bestemming. Dit komt mede omdat Bilbao het hart van Baskenland is en dus een eigen cultuur en geschiedenis heeft. 

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon