Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

nienke

Nienke - Blue Mountains

Nienke vervolgt haar trip op Jamaica. Ze reist vanuit Kingston naar de noordoostkust van het eiland. Onderweg maakt ze een stop in de Blue Mountains, de grootste bergketen van Jamaica.

Bekijk de hele aflevering:

S10A21: Blue Mountains - Geraldine & Lake Tekapo

Geraldine begint haar rondreis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Via Geraldine en Lake Tekapo komt ze met een helikoptervlucht bij de langste gletsjer van het land. En Nienke checkt de prachtig...

Bestemming info

Klimaat
Tropisch savanneklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
December t/m maart
Valuta
Jamaicaanse dollar
Inentingen
DTP, Hepatitis A
Taal
Engels en Patois
Intro Verberg

Jamaica wordt Land of Wood and Water genoemd. Want met ongeveer 120 rivieren en watervallen. Heel veel papegaaien. En een enorm groen gebergte. Is Jamaica véél meer dan alleen de bakermat van de reggae!

Op een half uurtje rijden van Kingston liggen de Blue Mountains. Dit prachtige gebergte kun je het beste te voet verkennen. Er zijn namelijk speciale wandelpaden aangelegd. Waarbij je langs alle mooie plekken komt. Inclusief vette watervallen! Tijdens het wandelen heb je de ene keer een dik uitzicht. En de andere keer zie je vooral mist. Met een blauwe gloed. Vandaar ook de naam Blue Mountains. Blue Mountain Peak is met 2256 meter het hoogste punt van het eiland. Zeker de moeite waard. Maar je bent er wel even druk mee. Geen zin in? Holywell Park is een goed alternatief. 

Jamaica heeft de meeste kerkjes per vierkante meter ter wereld. Nienke’s tip: verlaat het eiland niet voordat je een kerkdienst hebt bezocht. De locals gaan daar helemaal los op livemuziek. Gegarandeerd een feestje!

Zoek je een slaapplek in de bergen? Dan kun je het beste in guest houses overnachten. Mount Edge is een dikke aanrader! Wakker worden doe je met de Blue Mountains koffie. Beroemd om de milde niet-bittere smaak. Kun je er geen genoeg van krijgen? Bezoek Silver Hill Coffee Factory. Of check de koffieplantages in Silver Hill en Mavis Bank. 

Blue Mountains is ook de plek waar vroeger de gevluchte slaven heen kwamen. Bekend als de Maroons. Er zijn nu nog drie communities op het eiland over. In het Maroon Museum in Charles Town vind je er alles over! En krijg je hoe dan ook een warme welkomstdans.

Wil je nu ook graag naar Jamaica? Wij hebben onze reis geregeld met Caribic Vacations. Jamaica op de Rastafari manier ontdekken? Ga voor het reisbureau Rappa Rasta Tours.

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon