Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

chris

Chris - Corsica

Chris bezoekt het Franse eiland Corsica. Hij reist met een Deux Chevaux van Bastia naar Bonifacio. Onderweg maakt hij kennis met de trotse Corsicanen en hun eigenwijze cultuur.

Bekijk de hele aflevering:

S11A26: Corsica – Makhtesh Ramon

Chris bezoekt het Franse eiland Corsica. Hij maakt kennis met de trotse Corsicanen en hun eigenwijze cultuur. Evi reist naar de Negev woestijn in het zuiden van Israël. Ze wandelt richting ...

Bestemming info

Klimaat
Mediterraan tot zeeklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei, juni, september
Valuta
Euro
Inentingen
Nee
Taal
Frans
Intro Verberg

Corsica is het grootste eiland van Frankrijk, gelegen aan de Middellandse Zee. Of je nu van zon en strand wil genieten óf op zoek bent naar kneitermooie natuur: op Corsica ben je aan het juiste adres. Wanneer je hier rondscheurt, ontdek je vanzelf de ruige berglandschappen, enorme wijngaarden en kristalwitte zandstranden. Aan afwisselende natuur geen gebrek! Niet voor niets wordt het eiland ook wel Île de Beauté genoemd: eiland van de schoonheid.

Wist je dat Corsica zelfs een groene woestijn heeft? In het noorden vind je een groot beschermd natuurgebied: Désert des Agriates. Daarnaast vind je hier een van de mooiste stranden van het eiland: Plage de Saleccia. Een duik in het kristalheldere water is dus zeker de moeite waard!

Hoewel Corsica onderdeel is van Frankrijk, zul je ontdekken dat er veel verschillen zijn met het vasteland. Corsicanen hechten veel waarde aan hun taal, keuken en muziek. Tot op de dag van vandaag willen veel bewoners niets liever dan onafhankelijk zijn. Ze zijn trots op hun eiland en voelen zich meer Corsicaans dan Frans. En dat is best begrijpelijk, gezien de azuurblauwe zee en de authentieke steden Ajaccio, Bonifacio en Bastia.

Meer tips? Check Het Frankrijk Huis

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon