Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

evi2

Evi - Edmonton

Evi begint aan het reis door het epische Canada. Hier bezoekt ze de provincie Alberta, waar ze de stad Edmonton in duikt en wildlife spot in het Elk Island Park.

Bekijk de hele aflevering:

S11A12: Basilicata - Edmonton

Chris ontdekt de Italiaanse provincie Basilicata, waar hij de rotsstad Matera in duikt! Evi begint aan haar trip door het epische Canada. Waar ze de stad Edmonton bezoekt en wilde beesten spot in het ...

Bestemming info

Klimaat
Gevarieerd
Visum
Nee
Beste reistijd
Maart t/m september
Valuta
Canadese Dollar
Inentingen
Nee
Taal
Engels & Frans
Intro Verberg

Canada: hét walhalla voor natuurfanaten. Dit natuurparadijs is van kust tot kust op de fiets te verkennen. Zonder ook maar één auto te spotten. Heh? Ja echt! Van west tot oost loopt hier namelijk een 24.000 km lange autovrije route, genaamd de Great Trail.

In de Canadese provincie Alberta ligt de stad Edmonton. De stad is groter dan Chicago en Toronto. Maar vele stukken van Edmonton zijn niet bebouwd, waardoor de stad knus en klein aanvoelt. De stad heeft vele bijnamen zoals City of Champions, The Big E en City of Festivals. Deze laatste is te danken aan * verrassing * de shitload aan festivals die worden georganiseerd. In Edmonton kun je namelijk de meeste festivals van de provincie afgaan. Voorbeeld is het Movies on the Square Festival, waarbij je op Churchill Square een filmpje kunt pakken. Buiten op straat dus! Midden op het plein is een groot scherm geplant. Het enige wat jij hoeft te doen is een stoel en popcorn meenemen. Simpel toch?

De grootste trekpleister van de provincie is ... tromgeroffel … een shopping mall! Jaarlijks trekt de West Edmonton Mall zo’n 30 miljoen bezoekers. Waarom precies? Het winkelcentrum telt niet alleen 800 (!) winkels, maar ook een aquarium met zeehonden, een midgetgolf terrein, een subtropisch zwembad en als dat nog niet genoeg was, ook nog een pretpark met de grootste indoor achtbaan van de wereld.

Maar nu terug naar de natuur. Want Canada bezoek je natuurlijk niet voor de shopping malls en de festivals. Canada is door de First Nations (de inheemse bevolking) per kayak ontdekt. Zij volgden simpelweg de rivieren en BAM, daar was Canada. Een kayaktocht is dus een ultieme manier om Canada’s natuur te ontdekken. De rivier Saskatchewan loopt dwars door Edmonton. Wat ’t een goede kayak-spot maakt. (Edmonton heeft de bijnaam River City aan deze rivier te denken). Tip voor de kayakfanaten: je kunt een mobiele kayak gebruiken. Want ja… die bestaan! Volgers de makers is deze mobiele kayak waterdicht en binnen 10 minuten op te bouwen. Oh en hij weegt slechts 2,6 kilo… Handig toch?

Als je dan toch in Canada uithangt, wil je natuurlijk wilde beesten spotten. Daarvoor ga je naar Elk Island Park. Dit natuurpark, met kilometers aan wandelpaden, ligt op zo’n half uurtje rijden van Edmonton. In dit park zijn onder andere herten, elanden, bevers en kuddes bizons te spotten! Ook vliegen hier meer dan 250 vogelsoorten rond. Kenmerkend voor het park zijn de vele meren. Het park is daarom een perfecte plek om te kamperen! Wel uit de buurt blijven van de bizons…

Meer inspiratie? Check Go Canada en Explore Edmonton!

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon