Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

evi2

Evi - Faial

Evi is op een supermooi eiland van de Azoren. Ze vliegt van São Miguel naar: Faial! Daar checkt ze onder andere bijzondere schilderingen in de haven van Horta. En gaat ze walvissen spotten!

Bekijk de hele aflevering:

S09A09: Faial - Harare

Evi is op een supermooi eiland van de Azoren. Ze vliegt van São Miguel naar: Faial! Daar checkt ze onder andere bijzondere schilderingen in de haven van Horta. En gaat ze walvissen spotten! Denni...
Bekijk de hele aflevering:

3 op Reis compilaties: de Azoren

Evi is op de supermooie eilanden van de Azoren. Ze vliegt van São Miguel naar Faial! Daar checkt ze onder andere bijzondere schilderingen in de haven van Horta. Gaat ze walvissen spotten! Rondcrossen ...

Bestemming info

Klimaat
Mediterraans Klimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei, juni, september, oktober
Valuta
Euro
Inentingen
Nee
Taal
Portugees
Intro Verberg

Faial is één van de eilanden van de Azoren. Met als beroemdste stadje: Horta. Door haar haven die als tussenstop dient voor zeilers die de oversteek maken van Europa naar de Verenigde Staten. De haven is bezaaid met tekeningen. Het is namelijk een traditie voor zeilers om die achter te laten. Dit zou geluk brengen voor een veilige oversteek. Evi vertelt je hier meer over in ’t filmpje hiernaast.

Een aanrader is om zelf of met een gids het eiland rond te toeren. Neem Horta als beginpunt en rij met de klok mee langs de kustlijn. Bij het plaatsje Praia Do Norte heb je prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Vervolgens check je Ponta dos Capelinhos. Een stukje van Faial dat tot zo’n 60 jaar geleden nog niet bestond. Tijdens een vulkaanuitbarsting van de Vulcão dos Capelinhos tussen 1957 en 1958. Is er ongeveer 2,5 vierkante kilometer land bijgekomen. Waarvan overigens alweer twee derde weggeslagen is door de krachtige branding. Hier is nog wel een toeristische trekpleister te vinden. De gehavende vuurtoren van voor de uitbarsting, is het enige wat nog overeind stond na de uitbarsting. Ook de vulkaan Caldeira is een must-see met haar diameter van 2 kilometer en 400 meter diepte.

Je kan Faial niet verlaten zonder een bezoekje aan het dichtbij liggende eiland Pico. Het eiland zelf is prachtig. Met haar wijngaarden. Veeteelt. En van lavasteen gebouwde huizen en muren. Toch is er een nog betere reden voor een bezoekje aan dit eiland. Namelijk het spotten van walvissen. Van oorsprong was dit de thuisbasis voor vele walvisjagers. Maar sinds dit verboden is. Biedt dit eiland een perfecte plek om ze te spotten dus. Op een verantwoorde manier!

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon