Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

chris

Chris - Fukuoka

Chris maakt een treinreis van Fukuoka naar Tokio in Japan. In Fukuoka gaat hij naar een traditioneel theehuis voor een theeproeverij. Eet hij de lekkerste noodles bij een kraampje op straat. En pakt de trein naar Nagasaki. Daar bezoekt hij het mega-indrukwekkende eiland Hashima. Een verlaten voormalig mijnwerkers eiland. 

Bekijk de hele aflevering:

S09A19: Don Det - Fukuoka

Geraldine en Tim varen naar de 4000 Islands van Laos. Naar Don Det om precies te zijn. Daar laten ze je een hele fijne budget slaapplek zien. En helpen ze locals met de rijstoogst. Chris begint aan zi...
Bekijk de hele aflevering:

3 Op Reis Compilaties: Chris in Japan #1

Chris begint aan z’n reis door Japan. Hij checkt Kyushu’s grootste stad Fukuoka. Waar hij lokale thee zuipt in een traditioneel theehuis. En pakt daarna de trein naar Nagasaki. Hier bezoekt hij een me...

Bestemming info

Klimaat
Verschillende klimaten
Visum
Nee
Beste reistijd
maart t/m mei & september t/m november
Valuta
Yen
Inentingen
Nee
Taal
Japans
Intro Verberg

Grote kans dat je nog nooit van Fukuoka gehoord hebt. Aan de andere kant. Grote kans dat dat wel zo is. Want deze 1,5 miljoen inwoners tellende stad op ’t eiland Kyushu is fantastisch. Zonde dus dat deze stad vaak wordt overgeslagen op toeristische routes. 

Begin je dag met een wandeling door Ohori Park. Haal ergens een ontbijtje en kies een fijn bankje. Met sereen uitzicht op het prachtige meer. Struin wat door de stad en bekijk de prachtige Japanse kunst. En ga haal een heerlijke lunch op de Yanagibashi markt. 

Als je een dagje wilt winkelen ga dan naar Tenjin Underground City. Of het Nishijin Shopping District. Van het beste uitzicht geniet je bovenin de Fukuoka Tower. En in ’t reuzenrad van Umi no nakamichi Seaside Park. Voor wat cultuur snuiven bezoek je de Tochoji Temple en het Fukuoka City Museum. 

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon