Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

geraldine

Geraldine - Geraldine & Lake Tekapo

Geraldine is in Nieuw-Zeeland. Daar begint ze aan haar rondreis over het Zuidereiland. Ze vliegt met de helikopter naar de Tasman Gletsjer, waar ze een adembenemende klimtocht maakt.

Bekijk de hele aflevering:

S10A21: Blue Mountains - Geraldine & Lake Tekapo

Geraldine begint haar rondreis over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Via Geraldine en Lake Tekapo komt ze met een helikoptervlucht bij de langste gletsjer van het land. En Nienke checkt de prachtig...

Bestemming info

Klimaat
Gematigd zeeklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Februari, maart, september, oktober
Valuta
Nieuw-Zeelandse Dollar
Inentingen
Nee
Taal
Engels & Maori
Intro Verberg

Eerder ontdekten wij met 3 op Reis het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Maar dankzij de vette gletsjers, groene fjorden en azuurblauwe meren. Overtreft het Zuidereiland misschien wel het noorden!

Het artistieke stadje Geraldine is niet groot. Maar de ideale plek voor een pitstop tussen Christchurch en Lake Tekapo! Geraldine staat bekend om de vele verschillende boetiekjes. Een Vintage Car & Machinery Museum. De sterrenwacht Geraldine Observatory. En je kunt er raften in de supermooie groene omgeving. Die je waarschijnlijk herkent uit The Lord of the Rings. 

Het azuurblauwe meer bij de plaats Lake Tekapo MOET op je bucketlist. Ga vooral naar het topje van Mount John. Bij daglicht heb je dik uitzicht over de Alpen van Nieuw-Zeeland. En ’s nachts is dit de perfecte plek om sterren te kijken. Het is namelijk een van de tien donkerste plekken op aarde. Niets voor niets staat het op de UNESCO Dark Sky Reserve. Tussen april en september kun je er zelfs het zuiderlicht spotten! Check ook de MOA Telescope van de Mount John University Observatory: Nieuw-Zeeland’s grootste telescoop. Als je het helemaal spectaculair wil maken. Kun je de besneeuwde bergen van boven bekijken met Air Safari. Meer zin om te chillen? Neem een duik in de hete baden van Tekapo Springs. Mét gratis uitzicht op diezelfde bergen.

Als er IETS vet is. Is het hiken in Mount Cook National Park. Je komt niet zomaar op deze langste gletsjer van het land. Dus laat je droppen met een helikopter. En verken de ijsmassa met een gids. Want door de dikke sneeuwlaag stap je zo in een onzichtbaar gat. Daarbij weet een gids precies de indrukwekkende ijsgrotten te vinden. En die wíl je van dichtbij zien!

Kan je nu ook niet wachten om naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland te gaan? Wij planden onze trip met TravelEssence.

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon