Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

geraldine

Geraldine - Goa

Geraldine reist door de Indiase deelstaat Goa. Ze reist vanuit de hoofdstad Panaji naar de stranden in het zuiden om de overblijfselen van de hippiecultuur te ontdekken.

Bekijk de hele aflevering:

S11S35: Goa - Kirkenes & Inari

Geraldine reist door de Indiase deelstaat Goa. Ze reist vanuit de hoofdstad Panaji naar de stranden in het zuiden om de overblijfselen van de hippiecultuur te ontdekken. Maurice is in Kirkenes, Noorwe...

Bestemming info

Klimaat
Tropisch Klimaat & Moessons
Visum
Ja
Beste reistijd
December t/m februari
Valuta
Indiase Roepie
Inentingen
Ja
Taal
Hindi & Engels
Intro Verberg

Goa is dé strandbestemming van India. Als je op zoek bent naar witte palmbomen en goudgele stranden, ben je hier aan het goede adres. Niet voor niks groeit ’t toerisme hier enorm. Zo vind je hier minimaal 7000 (!) barretjes! 

De hoofdstad van Goa is Panaji, waar een heerlijk ontspannen sfeer hangt. Wanneer je hier ronddwaalt, voelt het alsof je in Portugal bent! En dat is niet gek, aangezien de Portugezen hier ooit met de scepter zwaaiden. Wat de Portugese sfeer kenmerkt? De talloze kleurrijke huizen, die alle kleuren van de regenboog tellen. Deze kleuren hadden een functie. Kerken waren namelijk wit, overheidsgebouwen geel en advocatenkantoren bijvoorbeeld groen. 

Het unieke aan Goa is de relaxte sfeer die hier rondhangt. De sfeer kent zijn oorsprong uit de Zuid-Europese overheersing. Het woord susegad, dat vaak wordt gebruikt in Goa, komt namelijk van het Portugese sossegado, oftewel ‘rustig’. Susegad beschrijft dus de ontspannen en zorgeloze manier van leven in Goa. Dit zorgde ervoor dat miljoenen jongeren naar Goa vertrokken, waardoor dit omvormde tot hippieparadijs. Het leven was hier goedkoop, men had minder zorgen en het was er altijd feest! Tegenwoordig leeft de hippiecultuur hier nog steeds, maar in mindere mate. Wil je nog iets meepikken van deze cultuur? Dan moet je in Palolem zijn!

Om de ontspannen sfeer nou nóg meer op te voeren, neem je een yoga les. In Goa vind je namelijk genoeg yoga scholen! En aangezien India het geboorteland van deze leer is, ben je bijna verplicht ;) De Gurukul yogaschool in Patnem is een aanrader!

Check ook Better PlacesThe Tribe, The Travelers Blue Bus!

Eten Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon