Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

chris

Chris - Nicaragua

Bekijk de hele aflevering:

S05A31 Beijing - Granada (Nicaragua)

Floortje is bezig aan 't laatste stuk van haar lange reis. Ze neemt nog snel even een kijkje in Ulaanbaatar. En rijdt dan in één ruk door naar het plein van de Hemelse Vrede in Beijing. ...

Bestemming info

Klimaat
Tropisch Klimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Juli t/m september & november t/m januari
Valuta
Córdoba
Inentingen
Ja
Taal
Spaans
Intro Verberg

Granada, aan het gigantische Meer Nicaragua heeft al vele honderden jaren een roerige geschiedenis. Dit verleden komt tot op de dag van vandaag terug in het straatbeeld. Waar je ook kijkt, overal zie je de oude koloniale invloeden. Kleurrijke gebouwen, grote kerken, groen parken en een gigantisch meer zorgen ervoor dat deze stad eigenlijk alles heeft. Al lopende door Granada krijg je direct het juiste gevoel bij de stad.

De mooiste attractie van Granada is het centrum zelf. Het koloniale verleden heeft de stad achtergelaten met een prachtige binnenstad. Vrijwel elk gebouw heeft een koloniaal verleden en daardoor zie je door de hele stad geweldig mooie grevels. Ook de kathedraal van Granada is de moeite waard en kan je eigenlijk niet missen omdat deze boven de gebouwen uit torent. Voor degene die geen zin hebben in het bekijken van een kerk is het nabij gelegen Parque Central een goede plek om eens even lekker te relaxen.

Verder is het gewoon heerlijk om door de oude stad te lopen. Granada wordt niet voor niets de mooiste stad van Midden-Amerika genoemd. Zwemmen in het meer is overigens niet aan te raden daar er zeer agressieve zoetwaterhaaien in het meer rondzwemmen. Granada heeft ook nog twee leuke festivals. Zo is er het internationale Poëzie Festival in februari. De hele maand zijn er dan poëzievoordrachten van bekende en onbekende poteen. Het tweede festival van de stad duurt een week en vindt plaats in de derde week van augustus om de onbevlekte ontvangenis van Mary te vieren. Gedurende heel deze week zijn er optochten, vuurwerkshows en concerten. Een zekere aanrader!

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon