Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

geraldine

Geraldine - Grand Terre

Geraldine bezoekt de relatief onbekende eilandengroep Nieuw-Caledonië. Deze tropische bestemming ligt ten Oosten van Australië en ten Noorden van Nieuw-Zeeland. Eerste stop: hoofdeiland Grand Terre.

Bekijk de hele aflevering:

S10A16: Grand Terre & Kopenhagen

Evi begint aan haar rondreis door Denemarken. Ontdekt de culinaire kant van Kopenhagen. En bezoekt de hotspots in Vesterbro en Nørrebro, twee opkomende creatieve wijken. Geraldine bezoekt de relatief ...

Bestemming info

Klimaat
Tropisch
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei, juni, juli, augustus, september, oktober
Valuta
CFP-frank
Inentingen
Nee
Taal
Frans
Intro Verberg

Geef toe, jij moest ook even opzoeken waar ’t Franse Nieuw-Caledonië nou precies ligt. Logisch want het is een nog vrij onontdekt tropisch pareltje. Heb je het nog niet opgezocht? Het ligt ten oosten van Australië en ten noorden van Nieuw-Zeeland. Het is half zo groot als Nederland en het hoofdeiland wordt ook wel Grand Terre genoemd.

Op Grand Terre vind je de hoofdstad Nouméa, het Parijs van de Zuidzee. De grote lagune van Anse Vata voor de kust is een watersportparadijs. In de stad heb je genoeg keuze uit verschillende musea. Voor een fijne stadsmarkt moet je bij Baie de la Moselle zijn. En in het Tjiabaou Cultural Centre leer je alles over de rijke cultuur en tradities.

Ontsnappen aan de drukte van Nouméa, maar wel op Grand Terre blijven? Ga naar het niet-toeristische Le Mont-Dore. Of rij nog verder naar de Centrale-Westkust. Daar vind je veel mooie stranden, jungles en cowboys. Heb je Grand Terre wel gezien? Vaar dan naar een van de andere eilandjes zoals Amédéé. Daar vind je de in 1862 in Frankrijk gebouwde ijzeren vuurtoren. Die vervolgens naar dit eilandje is verscheept. Een klein detail: er zitten honderden slangen op dit eiland. En ja, ze zijn giftig…

Heb je nu ook zin om de reis naar Nieuw-Caledonië te maken? Wij regelden onze trip samen met Het Frankrijk Huis!

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon