Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

dennis2

Dennis - Hamburg

Hamburg, ooit een stad met zeelieden, hoeren en veel cash. Nu een stad die boven deze clichés uitstijgt door zichzelf een nieuw gezicht te geven. Dennis neemt een kijkje en gaat op in de underground scènes van deze stad. Zo ontdekt hij een secret store, wordt uitgenodigt voor de eerste live kunstbattle en bezoekt de grootste sextsupermarkt.

Bekijk de hele aflevering:

S04A03: Pitcairn - Hamburg

Na een lange en zware tocht komt Floortje eindelijk aan op Pitcairn. In de ‘hoofdstad’ Adamstown zijn de weinige winkels maar drie dagen per week open en een hotel is er niet. Daarom slaap...

Bestemming info

Klimaat
Zee- en landklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei, juni, juli, september
Valuta
Euro
Inentingen
Nee
Taal
Duits
Intro Verberg

Hamburg. Ooit een stad met zeelieden, hoeren en veel cash. Nu een hippe stad met een rauwe, spannende underground scène. De meeste historische gebouwen van Hamburg zijn tijdens de WOII gebombardeerd waardoor de stad zichzelf opnieuw heeft moeten uitvinden. 

Tegenwoordig is Hamburg vooral bekend als cultuur stad en als muziekstad. Zo zijn er in de hippe wijk Schanzenviertel tientallen bandjes ontstaan. In de oudste platenzaak van Hamburg kun je dan ook honderden cd's en lp's terugvinden. Verder zijn hippe ontmoetingsplekken zoals de Secret Store zeer populair onder Hamburgers.

Naast al dit muziekgeweld heeft Hamburg heel veel musea en cultuur-hotspots zoals bijvoorbeeld de Hambuger Kunsthalle en vele kerken. Ook de vele moderne architectonische hoogstandjes kenmerken Hamburg.

 

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon