Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

evi2

Evi - Jeruzalem & Tel Aviv

Evi begint aan haar reis door Israël. Ze start in de eeuwenoude hoofdstad Jeruzalem, waar ze de Westmuur en de Heilig Grafkerk bezoekt. Daarna reist ze door naar het vrije en moderne Tel Aviv! 

Bekijk de hele aflevering:

S11A22: Jeruzalem & Tel Aviv - Serengeti National Park

Evi begint aan haar reis door Israël. Ze start in de eeuwenoude hoofdstad Jeruzalem, waar ze de Westmuur en de Heilig Grafkerk bezoekt. Daarna reist ze door naar het vrije en moderne Tel Aviv! Nienke ...

Bestemming info

Klimaat
Mediterraans Klimaat
Visum
Ja
Beste reistijd
Maart t/m mei, oktober
Valuta
Sjekel
Inentingen
Ja
Taal
Hebreeuws, Arabisch
Intro Verberg

In Jeruzalem komen drie wereldreligies samen: de islam, het christendom en het jodendom. De Rotskoepel staat er voor de moslims, de Heilig Grafkerk wordt bezocht door christenen en de Klaagmuur is bedoeld voor de joden. Zij komen hier uiteraard om te klagen, maar ook om te bidden. Hoe? Door een briefje met een wens in de muur te stoppen. En nu hopen dat ‘ie uitkomt…

Religie, traditie en soms ook conflict horen bij het imago van Israël. Maar in de stad Tel Aviv, ten westen van Jeruzalem, mag en kan vrijwel alles. Het strand overheerst en niet de Bijbel. Vandaar ook het motto: "In Jeruzalem we pray, in Tel Aviv we play."

De stad is opgedeeld in vier delen: noord, zuid, centrum en het strand. Dat laatste is voor velen een populaire spot. Nudisten, gelovigen, honden, surfers en families: voor ieder wat wils. Ook voor een feestje ben je in Tel Aviv op het juiste adres. De wijk Jaffa is dé plek waar je flink uit je plaat kan gaan met muziek en kratjes bier op Drummer Beach. 

Eten Toon
Slapen (Tel Aviv) Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon