Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

maurice

Maurice - Kampala

Maurice is in de parel van Afrika: Oeganda! Hij crost op een bodaboda door de binnenstad van Kampala. Checkt de martelkamers van Idi Amin. Ervaart de kracht van de gemeenschap tijdens een kerkdienst met 15.000 locals. En spot zebra’s tijdens zijn rit naar het westen van ’t land!

Bekijk de hele aflevering:

S10A26: Kampala - Guanacaste & Isla Venado

Chris begint aan het tweede deel van zijn roadtrip door Costa Rica. Hij duikt in het leven van de sabaneros. En vaart daarna naar Isla Venado: een onontdekt eilandje met maar 1000 bewoners! Maurice...
Bekijk de hele aflevering:

3 op Reis compilaties: Oeganda #1

Maurice is in Oeganda. Hij checkt de hoofdstad Kampala. Bezoekt een vet bijzondere kerkdienst. Scheurt dwars door het groene hart richting het westen van ‘t land! En komt super dichtbij de wilde ...

Bestemming info

Klimaat
Tropisch savanneklimaat
Visum
ja
Beste reistijd
mei t/m oktober & december t/m februari
Valuta
oegandese shilling
Inentingen
gele koorts & cholerastempel
Taal
engels & luganda
Intro Verberg

Als je aan vakantie denkt. Denk je niet meteen aan Oeganda. Het heeft namelijk een gewelddadige geschiedenis en geen kust. Maar vanwege de vet mooie natuur. Ontelbare diersoorten. En super chille vibe. Staat Oeganda ook bekend als de parel van Afrika!

De hoofdstad Kampala is een van de veiligste steden van het continent. Dat was vroeger wel anders. In 1971 pleegde Idi Amin een staatsgreep. Acht jaar lang was hij dictator van het land. Zijn bijnaam ‘De slachter van Afrika’ heeft ie te danken aan honderdduizenden moorden. Hij liet tegenstanders en groeperingen als homo’s, journalisten en studenten massaal doden. Daarnaast zette hij alle Aziaten het land uit. En alsof dat nog niet erg genoeg is. Vielen er tijdens het strenge regime van opvolger Milton Obote ook veel slachtoffers. Pas sinds 1986 is Oeganda stabiel onder de huidige president Yoweri Museveni. Wil je meer over de Oegandese geschiedenis weten? Check Uganda Museum in het stadscentrum! Ook indrukwekkend zijn de martelkamers van Idi Amin. Die kan je bezichtigen bij Lubiri Palace.

Wat je meteen opvalt in de stad zijn de bodaboda scootertjes die o-ver-al doorheen crossen. Een dikke chaos. Want de locals zijn niet vies van een beetje toeteren. Maar iedereen blijft relaxt. En is zelfs tussen de verkeersdrukte door in de mood voor een praatje. Wat je sowieso moet afvinken is Gaddafi National Mosque: de grootste en mooiste moskee van ‘t land. Met dik uitzicht op de zeven heuvelen! Loop ook effe over de Nakasero markt. Waar de inwoners hun dagelijkse boodschappen doen. Ben je op zoek naar moderne winkels? Garden City is een mega winkelcentrum inclusief restaurants! 

Als je in Kampala bent. MOET je een christelijke kerkdienst hebben meegemaakt. 84% van de Oegandezen is christen. Hun motto is: for God and my country. Op zondag loopt de hele stad uit voor een van de vele kerkdiensten. Bij de Kerk van de Wedergeboorte, Born Again Christians, zie je zo’n 15.000(!) bewoners tegelijkertijd mediteren. Zingen. En opgezweepte dansjes maken. Als je hier tussen staat voel je écht de kracht van de gemeenschap. Super bijzonder!

Heb je nu ook zin om naar Oeganda te gaan? Wij regelden onze trip samen met Roadtrip Uganda!

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon