Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

chris

Chris - Karkaralinsk

Chris begint aan het eerste deel van zijn roadtrip door Kazachstan. Hij reist van ‘t Sovjet georiënteerde Karaganda naar Karkaralinsk. Dit is een dorpje in een oase midden in de steppe. En een populair natuurgebied en gebergte onder Kazachstaanse toeristen. Mega mooi wel. 

Bekijk de hele aflevering:

S10A29: KIBALE FOREST & JINJA – KAZACHSTAN

Maurice begint aan z’n laatste deel van zijn roadtrip door Oeganda. Hij is in het Kibale Forest en staat oog-in-oog met chimpansees. Maurice sluit zijn trip af in Jinja, waar hij gaat raften over de N...

Bestemming info

Klimaat
Landklimaat
Visum
Ja
Beste reistijd
April t/m oktober
Valuta
Tenge
Inentingen
Ja
Taal
Kazachs & Russisch
Intro Verberg

Kazachstan komt niet als eerste in je op als reisbestemming. Toch is dit land mega mooi. Want ’t heeft een enorm indrukwekkend landschap, uitgestrekte natuur en is groot. Heel groot. Wel zéven keer Frankrijk! Dus drop die wandelschoenen in je koffer. En gaan. Let wel op: af en toe is het een beetje treurig. Maar dat heeft ook wel weer wat. Toch?

Nu je toch in Kazachstan bent, kun je direct door naar ’t zuiden van het land. Want je moet sowieso een bezoekje brengen aan Almaty of Turkistan. Dat is een heerlijk potje genieten langs ’t water in Aktau bij de Kaspische Zee. Of wandel in het Aksu Djabagly Soe natuurreservaat.

Of doe net als Chris en breng een bezoekje aan Karaganda. De stad staat vooral bekend vanwege de rol die ‘t speelde in het recente Sovjet verleden. Ondanks dat ‘t nu vooral een industriestad is en toerisme nog in de kinderschoenen staat, is het een perfect startpunt om de regio te verkennen.

Zin in Kazachstan gekregen? Wij regelden onze trip samen met Kazachstan Reizen!

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon