Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

nienke

Nienke - Kingston

Yah man! Nienke bezoekt de kleurrijke hoofdstad van Jamaica: Kingston. Ze krijgt een reggae dansles in de oudste platenzaak van de stad. Checkt het ouderlijk huis van Bob Marley. En geniet van het traditionele eten op Hellshire Beach.

Bekijk de hele aflevering:

S10A20: Utah - Kingston

Nienke is in de bakermat van de reggae: Jamaica! En begint haar reis in de kleurrijke hoofdstad Kingston. Chris vervolgt zijn rondreis door Utah. Hij scheurt me...

Bestemming info

Klimaat
Tropisch savanneklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
December t/m maart
Valuta
Jamaicaanse dollar
Inentingen
DTP, Hepatitis A
Taal
Engels en Patois
Intro Verberg

Jamaica staat bekend om de goede vibe. Reggae. Rasta’s. Rum. Tropische stranden. En niet te vergeten: Bob Marley! Maar als twee na grootste eiland van de Caraïben heeft het nog véél meer te bieden. Hoe dan ook is het er altijd zonnig. Lees: het hele jaar door een chille vakantiebestemming.

Kingston is de hoofdstad. Onder de toeristen berucht omdat het wat onveilig kan zijn. Maar goede voorbereiding is het halve werk. Want eigenlijk is Kingston het Berlijn van de Caraïben. Ook wel de bakermat van de reggae. Trench Town is de sloppenwijk waar het allemaal begon. The King of Reggae a.k.a. Bob Marley is hier opgegroeid! Je kunt zijn ouderlijk huis checken in de Trench Town Culture Yard. In Orange Street vind je Randy’s Record Shop: de oudste platenzaak van Kingston. Niet makkelijk te vinden. Maar echt een paradijs voor muziekliefhebbers! Niet onbelangrijk: Trench Town kan een beetje rauw zijn. Dus beter ontdek je deze wijk met een gids. Touch The Road en Nanook bijvoorbeeld.

Kun je geen genoeg krijgen van de muzieklegende? Het Bob Marley Museum zit in hartje stad. Loop meteen even langs het monument Devon House. Een enorm landhuis van Jamaica’s eerste donkere miljonair. Omringd met fijne restaurants, banketbakkerijen en winkels. Op de Jubilee Market ervaar je de levendigheid van Kingston pas echt. Van cd’s tot marihuana. Het barst er van de kraampjes! Verder is het Emancipation Park een goede plek om te relaxen. En voor geschiedenis van het eiland moet je naar Columbus Park.

Iets verderop in Fleet Street zit Paint Jamaica. Een straat vol met vette graffiti die je niet wil missen. In dezelfde kleurrijke wijk zit Life Yard verstopt. Dé lunch- en hangplek waar Nienke een lesje trommelen kreeg van lokale jongeren. Voor kunstliefhebbers is National Gallery een aanrader. Verder kun je in Kingston iedere avond een goed feestje pakken. Bereid je wel voor op dikke rijen bij de ingang. Want de locals nemen het uitgaan serieus.

Ook leuk: pak vanuit Ocean Boulevard de veerboot naar het havenstadje Port Royal. Vroeger een piratennest. Nu deels in zee gezakt door een aardbeving. Vanuit een boot met glasbodem kun je de gezonken stadsdelen bewonderen. Nog vetter is duiken!

Wil je nu ook zo graag naar Jamaica? Wij regelden onze trip samen met Caribic Vacations.

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon