Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

maurice

Maurice - Kirkenes & Inari

Maurice is in Kirkenes, Noorwegen, waar hij op zoek gaat naar de King Crab. Daarna reist hij door naar Finland. In Inari ontmoet hij Sami's: de inheemse bewoners van Lapland.

Bekijk de hele aflevering:

S11S35: Goa - Kirkenes & Inari

Geraldine reist door de Indiase deelstaat Goa. Ze reist vanuit de hoofdstad Panaji naar de stranden in het zuiden om de overblijfselen van de hippiecultuur te ontdekken. Maurice is in Kirkenes, Noorwe...

Bestemming info

Klimaat
Gematigd zeeklimaat, toendraklimaat, landklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei t/m augustus
Valuta
Noorse Kroon
Inentingen
Nee
Taal
Noors
Intro Verberg

We raden je aan om in Noorwegen niet op één plek te blijven. Onderweg spotten je oogbollen van álles! Van fjorden in het binnenland tot ruige stranden aan de kust. Met een beetje geluk kun je elanden en herten aan je lijst toevoegen! In Kirkenes kun je net als Maurice over het Barentszkanaal racen om King Krab te vangen: de Ferrari onder de kreeftachtigen. Vergeet ondertussen vooral niet om je heen te kijken. De Noorse fjorden zijn namelijk een cadeau voor je netvlies!

Vanuit Kirkenes kun je doorrijden naar het Finse Inari. Dit dorp lijkt op het eerste gezicht misschien wat uitgestorven. En dat klopt ook wel; Inari heeft slechts 450 inwoners. Toch heeft dit dorp een verhaal. Het is namelijk de plek van de Sami: een van oorsprong nomadisch volk in Lapland. Ben je een natuurliefhebber? Dan is Inari sowieso een stop waard. Geniet van het groene landschap en vis in een van de vele meren. 

Eten Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon