Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

evi2

Evi - Kopenhagen

Evi begint aan haar rondreis door Denemarken in... Kopenhagen! Daar ontdekt ze de culinaire kant van deze stad. En bezoekt de hotspots in Vesterbro en Nørrebro, twee opkomende creatieve wijken.

Bekijk de hele aflevering:

S10A16: Grand Terre & Kopenhagen

Evi begint aan haar rondreis door Denemarken. Ontdekt de culinaire kant van Kopenhagen. En bezoekt de hotspots in Vesterbro en Nørrebro, twee opkomende creatieve wijken. Geraldine bezoekt de relatief ...

Bestemming info

Klimaat
Gematigd zeeklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
April t/m oktober
Valuta
Deense Kroon
Inentingen
Nee
Taal
Deens
Intro Verberg

Kopenhagen is al jaren favoriet van 3 op Reis. Dennis was hier in 2013 en het was tijd om meer van deze topper te laten zien. Je vindt er vette musea zoals het verzetsmuseum. Maar ook de musea voor de moderne kunst in deze stad zijn geweldig. En ook een bezoekje aan het nationale museum mag niet ontbreken voor de liefhebbers. Alle musea op een rijtje? Check 't hier

Wil je adembenemend uitzicht? Sleep jezelf naar ’t uitkijkplatform van de Rundetaarn. Kun je gelijk checken waar je de wijken Nørrebro en Vesterbro kan vinden. In ’t filmpje hiernaast laat Evi je zien waarom die twee districten fijne aanraders zijn. Wil je het water op? Top, doen! Maar ga niet met die toeristenboten. Ga met de busboot: spotgoedkoop en brengt je overal heen.

Loop jij liever buiten dan binnen in een museum, dan zit je in Kopenhagen ook zeker goed. Zoals het wereldberoemde 150 jaar oude pretpark Tivoli dat middenin de stad ligt. Hier kwam onder andere Walt Disney voor inspiratie! Maar je kan ook gewoon door het stadscentrum dwalen. Bijvoorbeeld langs het kleurrijke Nyhavn. Genoeg te zien, doen, proeven en te bekijken hier in dit Europese pareltje. 

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon