Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

sebastiaan

Sebastiaan - Korcula

Het Kroatische eiland Korcula werd door een Britse krant uitgeroepen tot een van de mooiste eilanden ter wereld. Sebastiaan stapt op de scooter om dit paradijsje te verkennen. Naast oude stadjes, prachtige strandjes en romantische baaien, vindt hij hier bovendien biologisch geproduceerde wijn en helderblauw water.

Bekijk de hele aflevering:

S01A05: Abchazië - Korcula - Lissabon

Floortje ontdekt het toeristische deel van Abchazië. Daarna reist ze door naar Georgië. Sebastiaan geniet op één van de mooiste eilanden ter wereld: Korcula. Gastreiziger zangeres Hind gaat terug...

Bestemming info

Klimaat
Land- en zeeklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei, juni, september
Valuta
Kuna
Inentingen
Ja
Taal
Kroatisch
Intro Verberg

Het Kroatische eiland Korcula werd door een Britse krant uitgeroepen tot een van de mooiste eilanden ter wereld. Naast oude stadjes, prachtige strandjes en romantische baaien, vind je hier bovendien biologisch geproduceerde wijn en helderblauw water. Maar wat er vooral in overvloed is op Korcula is dat heerlijke vakantiegevoel.

Lange tijd heeft Korcula alleen bekend gestaan als de geboorteplaats van Marco Polo. Wat een hoop mensen echter niet weten is dat dit onontdekte eilandje een geweldige vakantiebestemming is die je de kans geeft om even heerlijke bij te komen en dit op slechts 1.5uur varen van Dubrovnik.

In het stadje Korcula op het gelijknamige eiland kun je naast genieten van de zon en het strand ook wat cultuur opsnuiven. Zoals een aantal geweldige kerken en kathedralen maar ook het geboortehuis van Marco Polo. Gewoon door het stadje struinen is al meer dan de moeite waard!

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon