Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

dennis2

Dennis - Luxemburg & Lille

Bekijk de hele aflevering:

S06A02: Luxemburg - Istanbul

Dennis vervolgt zijn reis door alle 27 EU-landen. Dit keer is hij in de Belgische Ardennen, Luxemburg en 't Franse Lille! Nicolette bezoekt Istanbul. Daar steekt ze de Bosporus over naar de minde...

Bestemming info

Klimaat
Mediterraan tot zeeklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei, juni, september
Valuta
Euro
Inentingen
Nee
Taal
Frans
Intro Verberg

Lille of Rijsel zoals de Nederlandse naam luidt is boven alles een super chille universiteitsstad. In het historische stadscentrum kun je nog tientallen oude gebouwen terugvinden uit de tijd dat Lille een belangrijke handelsstad was. Zoals de Kamer van Koophandel die op de Unesco werelderfgoedlijst is terecht gekomen.

De Place du Général-de-Gaulle, in de volksmond gewoon het Grande Place. Of grote plein dus. Is het hart van de stad en hier vind je bijvoorbeeld ook het oude beursgebouw dat op één gebouw lijkt, maar eigenlijk zijn het 24 kleine huisjes rond een binnenplaats. Even binnenlopen dus. Aan het plein ligt trouwens ook het gigantische operagebouw. Maar de stad heeft ondanks al deze historie juist een heerlijke moderne kant. Dit komt door het levendige studentenleventje dat veel inwoners hier leven.

Door al deze jonge mensen heeft Lille ook veel aantrekkingskracht voor kunstenaars, schilders en muzikanten. Zo ging 3 op Reis op bezoek bij de schilder Jef Aerosol.

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon