Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

evi2

Evi - Makhtesh Ramon

Evi reist naar de Negev woestijn in het zuiden van Israël. Ze wandelt richting de Makhtesh Ramon, ook wel de Grand Canyon van Israël genoemd. Hier tukt ze onder de legendarisch mooie sterrenhemel. Ook ontmoet ze onderweg de bedoeïen Salem, een nomaad die in de Negev woestijn woont.

Bekijk de hele aflevering:

S11A26: Corsica – Makhtesh Ramon

Chris bezoekt het Franse eiland Corsica. Hij maakt kennis met de trotse Corsicanen en hun eigenwijze cultuur. Evi reist naar de Negev woestijn in het zuiden van Israël. Ze wandelt richting ...

Bestemming info

Klimaat
Mediterraans Klimaat
Visum
Ja
Beste reistijd
Maart t/m mei, oktober
Valuta
Sjekel
Inentingen
Ja
Taal
Hebreeuws, Arabisch
Intro Verberg

Trip naar Israël op de planning? Bezoek dan zéker de Negev-woestijn. Hier vind je het gruwelijk mooie Makhtesh Ramon, ook wel de Grand Canyon van Israël genoemd. De Makhtesh Ramon is een gigantische kuil die is ontstaan door erosie. Op de klif van deze kuil ligt het stadje Mitzpe Ramon, waar je een dik uitzicht over de woestijn krijgt geserveerd.

De Makhtesh Ramon is een ideale hikespot. Een gids heb je hier niet nodig! De Negev-woestijn is namelijk een van de meest ‘vriendelijke’ woestijnen ter wereld: het klimaat is (vooral in oktober en november) mild en bijna overal op de wandelroute heb je bereik. Bovendien zijn de wandelroutes duidelijk gemarkeerd. Zo kun je bijvoorbeeld de Wierrookroute en de Horseshoe route bewandelen. Trek wel stevige schoenen aan en zorg dat je hoofd bedekt is. Tip: hike naar het diepste punt van de Makhtesh, de waterbron Ein Saharonim. Ook is het uitzicht bij de Mamshit Loop eentje die je niet gaat vergeten. En als je geluk hebt, kun je het fenomeen ‘Falling Clouds’ zien waarbij de wolken als een deken over de bergen vallen! 

Omdat de woestijn relatief veilig is, kun je hier prima een nacht tukken. Huur vooral een gids die je per jeep naar jouw kampeerspot brengt. Scheelt je een hoop gezeul! Hou wel rekening met de nachtelijke kou. ’s Nachts kan de temperatuur namelijk dalen tot zo’n 5°C. Zorg dus voor een dikke pyjama, zodat je comfi naar de sterren kunt turen.

Meer over wandelen in de Negev? Check Negev Trek!

Eten Toon
Slapen (Mitzpe Ramon) Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon