Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

Maurice - Moskou & Vladimir

Maurice is in Moskou, waar hij Bunker 42 bezoekt en vervolgens per trein naar de historische stad Vladimir reist: onderdeel van de Gouden Ring van Rusland. 

Bekijk de hele aflevering:

S11A31: Kampot & Koh Rong - Moskou & Vladimir

Chris reist vanuit de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, naar de voormalig koloniale stad Kampot. Vanuit hier reist hij door naar het Bokor Hill National Park en eindigt zijn trip op het tropische ei...

Bestemming info

Klimaat
Landklimaat
Visum
Ja
Beste reistijd
Mei t/m augustus
Valuta
Roebel
Inentingen
Nee
Taal
Russisch
Intro Verberg

Het eerste punt van aandacht in Moskou is natuurlijk het Rode Plein. Maar er is nog een andere toeristische spot die je niet in een oogopslag ziet: Bunker 42. Deze bunker ligt 65 meter onder de grond en is daarmee zeldzaam. In de Koude Oorlog was deze ondergrondse plek een schuilkelder voor zo’n 30.000 mensen. Inmiddels is de bunker een museum (van 7000 m2) dat 24/7 geopend is!

Vanuit de metropool Moskou brengt een lokale trein je in 3,5 uur naar Vladimir: een stad die behoort tot de oudste steden van Rusland. De stad is het epicentrum van de U-vormige koepels, Russische-orthodoxe kathedralen én toeristen. Vladimir is namelijk een van de meest toeristische steden van Rusland. Welke attractie daarom sowieso op je lijst moet? De Gouden Poort. Deze poort is een symbool van Vladimir Poetin en is de enige middeleeuwse stadspoort in Rusland die bewaard is gebleven. 

Eten Toon
Slapen (Vladimir) Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon