Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

Lucia Rijker - Natal, Brazilië

Lucia is in Natal waar zij onder andere capoeira ontdekt. Dat Brazilië een land is waar slavernij hoogtij heeft gevierd blijkt uit de arme Quilombo die zij bezoekt. Tegenwoordig wonen hier mensen die het niet breed hebben. Vroeger was dit de schuilplaats voor weggelopen slaven.

Bekijk de hele aflevering:

S01A22: Thimpu - Natal - El Hierro

Floortje is aan het einde gekomen van haar lange reis naar Bhutan. Voordat ze dit feestelijk afsluit, verdiept ze zich in hoe Bhutanen met seksualiteit omgaan. Sebastiaan bezoekt het kleinste en ...

Bestemming info

Klimaat
Tropisch Klimaat
Visum
Ja
Beste reistijd
Hele jaar
Valuta
Reel
Inentingen
Ja
Taal
Portugees
Intro Verberg

Natal was vroeger was de schuilplaats voor weggelopen slaven. Hierdoor heeft de stad een oud en gezellig centrum. Ponta Negra is wat Scheveningen in Nederland is. Een druk toeristisch strand. Je hebt ook andere stranden zoals Praia do Meio en Praia dos Artistas, net zoveel strand maar minder mensen.

In Natal is capoeira zeer populair. Mestre Cañalao geeft les in capoeira aan (straat)kinderen. Je kan zelf een les bijwonen, of je aanmelden als vrijwilliger. Capoeira is huge in Brazilië, echte liefhebbers kunnen de quilombo Capoeira dan ook niet overslaan! Dat Brazilië een land is waar slavernij hoogtij heeft gevierd blijkt uit de arme Quilombo die in Natal wonen. Zelfs tegenwoordig wonen hier mensen die het niet breed hebben.  

Door de geweldige stranden is Natal wel zeker een bestemming die de moeite waard is!

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon