Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

Bestemming info

Klimaat
Landklimaat
Visum
Ja
Beste reistijd
April t/m juni
Valuta
Noord-Koreaanse Won
Inentingen
Nee
Taal
Koreaans
Intro Verberg

Noord-Korea telt zo’n 24 miljoen inwoners. Jarenlang werd heel Korea door de Japanners bezet. In 1945 werd Korea ontzet. Lang mocht het feestje helaas niet duren. Want na de Tweede Wereldoorlog kwam Noord-Korea in handen van de Sovjet-Unie, terwijl Zuid-Korea door de Amerikanen werd bezet.

Het was de bedoeling dat de tweesplitsing werd opgeheven. Maar de zwaar communistische dictator Kim Il-Sung stak daar een stokje voor. Zuid-Korea kreeg een pro-Amerikaanse chef aan het roer en dus viel Kim Il-sung in 1950 Zuid-Korea binnen. Na drie bloederige oorlogsjaren, die miljoenen mensen het leven kostte, kwam er eindelijk een wapenstilstand. Toch zijn de Noord-Koreanen en Zuid-Koreanen tot de dag van vandaag nog steeds met elkaar in oorlog. Aan de grens zie je dan ook nog steeds aan beiden kanten veel machtsvertoon en houden de twee partijen elkaar goed in de gaten.

Het land staat bij ons vooral bekend om zijn wapenproeven en onderdrukking van zijn eigen inwoners. Ook kennen wij Noord-Korea van de bizarre persoonsverheerlijking van de leiders Kim Il-Sung en Kim Jong-Il. De beste periode om te gaan is tijdens de Mass Games. Het grootste menselijke optreden ter wereld waar meer dan 100.000 performers aan mee doen!

 

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon