Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

floortje

Floortje - Pamir Highway

Floortje komt tijdens haar reis naar Nederland, na China en Kirgizië, aan in het volgende land. Tadzjikistan. Ze volgt de Pamir Highway die haar langs Afghanistan brengt.

Bekijk de hele aflevering:

S08A21: Norte Grande - Pamir Highway

Floortje komt tijdens haar reis naar Nederland, na China en Kirgizi, aan in het volgende land. Tadzjikistan. Ze volgt de Pamir Highway die haar langs Afghanistan brengt. Dennis is in Norte Grande, Chi...

Bestemming info

Klimaat
gematigd landklimaat
Visum
Ja
Beste reistijd
Juni t/m september
Valuta
Somoni
Inentingen
Nee
Taal
Tadzjieks Perzisch
Intro Verberg

Floortje reist over de Pamir Highway. Een geweldige route door de bergen. Het wordt ook wel het Dak van de Wereld genoemd. Da’s niet zo gek: sommige bergpassen zijn 7000 meter hoog! Een enorme aanrader. Want een plek als dit kom je écht niet vaak tegen.

Er is meer dan de prachtige bergroute. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het National Museum of Antiquities in Doesjanbe. Daar ligt de Sleeping Buddha. Die is wel 13 meter lang. Daarmee is ’t een van de grootste Boeddha’s ter wereld. Probeer die maar ’s op de foto te krijgen!

Pas op. Reizen over de Pamir Highway kan je hoogteziek maken. De hoogteverschillen zijn enorm. In het filmpje hiernaast zie je wat dat met je doet… Drink daarom veel water. En ga niet te snel omhoog!

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon