Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

nicolette

Nicolette - Parijs

Nicolette bezoekt voor 3 op Reis met de trein een aantal Europese bestemmingen. Deze week zapt ze van de ene naar de andere cultuur. En dat allemaal in één wereldstad: Parijs. Naast de highlights die je natuurlijk gezien moet hebben, bezoekt ze de Chinese, Joodse, Islamitische en Afrikaanse buitenwijken.

Bekijk de hele aflevering:

S03A18: Parijs - Auckland

Daphne is in Nieuw-Zeeland. Ze maakt kennis met de cultuur van de oorspronkelijke bewoners, de Maori. In de Maori-cultuur speelt wat wij tatoeages noemen een belangrijke rol. Daphne gaat op onder...

Bestemming info

Klimaat
Mediterraan tot zeeklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei, juni, september
Valuta
Euro
Inentingen
Nee
Taal
Frans
Intro Verberg

De highlights van Parijs moet je natuurlijk gezien hebben: de Arc de Triomphe, de Sacré-CœurEiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame... maar Parijs heeft nog véél meer te bieden. Parijs is met twee miljoen inwoners één van de grootste steden van Europa. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Seine en is onderverdeeld in 20 arrondissementen. Verschillende culturele wijken liggen verdeeld over deze arrondissementen.

De wijk Le Marais ligt in het 4e arrondissement. Deze wijk die beter bekendstaat als de Joodse wijk herbergt de grootste Joodse gemeenschap buiten Israël. Deze wijk is de laatste jaren steeds hipper geworden en is naast een joodse buurt dé homowijk in Parijs. In het 5e arrondissement ligt La Grande Mosquée, de grote moskee van Parijs. Klein-Afrika, Goutte d'Or ligt in het 18e arrondissement, aan de voet van de Montmartre. Op zaterdag komen vanuit alle hoeken van Parijs Afrikanen hier bij elkaar op de lokale markt. 

Ben je een doorgewinterde of juist een beginnende wereldreiziger? Een bezoek aan Parijs biedt iedere levenslustige reiziger gegarandeerd een onvergetelijke multiculturele ervaring.

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon