Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

daphne

Daphne - Peloponnesos

Daphne is in het Griekse Peloponnesos. Het meest zuidelijke en wonderschone gedeelte van Griekenland. Ze verkent het prachtige landschap, de mooie lokale cultuur en proeft van de plaatselijke culinaire hoogstandjes. Maar buiten alles geniet ze vooral van de geweldige uitzichten!

Bekijk de hele aflevering:

S03A10: Noord-Canada - Peloponnesos

Floortje vervolgt haar reis aan boord van het schip de Akademik Ioffe. Ze gaat aan land op het geïsoleerde eiland Grise Fjord. En van daaruit keert ze terug naar Groenland. Waar ze een paar spannende ...

Bestemming info

Klimaat
Mediterraans Klimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei, juni, september
Valuta
Euro
Inentingen
Nee
Taal
Grieks
Intro Verberg

Een minder bekend Grieks-eiland is Peloponnesos. Op dit eiland zul je vooral de Grieken zelf vakantie zien vieren, want door de buitenlandse toeristen is het vlak bij Athene gelegen grootste eiland van Griekenland nog niet echt ontdekt. Een reis vanaf het authentieke en romantische kustplaatsje Nafplio door naar het binnenland gelegen Xirokambi om vervolgens je reis te eindigen in het vissersdorp Gythio is een absolute aanrader

Het in het Westen gelegen kuststadje Nafplio is de uitgelezen plek om het historische Griekenland te ontdekken. Olympia, Epidaurus en Sparta liggen allemaal binnen een paar uur rijden. Het in het binnenland gelegen Xirokambi is de perfecte plaats om de Griekse keuken te ontdekken. 

De combinatie van traditioneel Grieks eten, cultuur, geschiedenis en veel zonuren maakt Peloponnesos en het nabijgelegen vasteland tot een geweldige bestemming. Nestel je in Nafplio en bekijk elke dag een van de zes historische wonderen die binnen handbereik liggen!

 
Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon