Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

sebastiaan

Sebastiaan - Letland

Sebastiaan verblijft deze aflevering wel in een heel bijzonder hotel. In de Baltische staat Letland overnacht hij namelijk in een voormalige gevangenis. Hoewel het nabijgelegen stadje erg rock & roll is, wordt hij hier beduidend minder vrolijk van. Sovjettijden herleven!

Bekijk de hele aflevering:

S01A14: Yazd - Riga - Cuba

Floortje is nog steeds in het Midden-Oosten. Ze laat de stad Yazd voor gezien en reist door naar Esfahan. Hier ontdekt ze het moderne Iran en ziet ze welke sporen de bloederige oorlog tussen Iran en I...

Bestemming info

Klimaat
Zeeklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Juni t/m augustus
Valuta
Lats
Inentingen
Ja
Taal
Lets
Intro Verberg

Riga ook wel ’t Parijs van het oosten genoemd, is de hoofdstad van Letland. En met zo’n 1 miljoen inwoners de grootste stad van de Baltische staten. De stad is een mix van sombere Sovjetgebouwen en middeleeuwse gebouwen. Het oude stadscentrum van Riga wordt beschermd als werelderfgoed.

In Riga zie je nog het grauwe verleden van de Sovjet-onderdrukking nog. Zo is het de moeite waard om naar Karosta te gaan, inmiddels spookstad maar vroeger de basis voor duizenden militairen. Ook kun je hier Knallen met Kalashnikovs. Verder wordt je zeker weten stil door Salaspils, een voormalig concentratiekamp waar hedendaags een park met monumenten te vinden is!

 

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon