Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

geraldine

ROADTRIP: Geraldine - Roemenië

Geraldine maakt een roadtrip door Roemenië. Het land van Dracula. Waar in sommige dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ze vertrekt vanuit Boekarest. En scheurt over de prachtigste weg van de wereld: de Transfăgărășan. Langs bergen, kastelen en zoutmeren. En eindigt bij het grootste muziekfestival van het land. Het Electric Castle Festival.

Bekijk de hele aflevering:

ROADTRIP 7: Geraldine - Malta

Geraldine maakt een roadtrip door Roemeni. Het land van Dracula. Waar in sommige dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ze vertrekt vanuit Boekarest. En scheurt over de prachtigste weg v...

Bestemming info

Klimaat
Landklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei t/m september
Valuta
Leu
Inentingen
Nee
Taal
Roemeens
Intro Verberg

Begin je Roadtrip in Boekarest. Deze stad werd in de jaren ’30 het Parijs van het Oosten genoemd. Bezoek het grootste gebouw van Europa: het parlementsgebouw. Hier binnenin is nu een museum. Ben je een boekenliefhebber? Sla dan in Carturesti Carusel je slag. Deze boekenwinkel is reusachtig. Je kunt hier perfect terecht voor een reisgids, kaart van het land of woordenboek. Handig! Voordat het avontuur op de weg begint. Eet je echte Roemeense gerechten bij Lacrimi Si Sfinti. En drink je een cocktail op het rooftop terras Pura Vida

Vertrek vanaf Boekarest naar het plaatsje Azuga. Op deze plek kun je in de winter skiën. En in de zomer ook! Op ski’s met rupsbanden of op een bord met wieltjes zoef je de berg af. Voor beginners maar ook voor pro’s echt een aanrader! Na de sportieve uitdaging gaat de roadtrip verder naar Brasov. Vlakbij deze stad bezoek je Bear Hide. Waar je beren kunt spotten! Hoe vet om wilde beren te zien in de natuur. Vroeger werden veel beren gebruikt als inkomstenbron. Door ze te laten ‘dansen’ op hete kolen. Nu is dat gelukkig verboden. Helaas komt het nog wel voor. Dus vooral geen aandacht aan besteden als toerist.

Rij nog een klein stukje verder en kom aan in Bran. Daar vind je hèt kasteel van Dracula. Het is hier vrij toeristisch. Maar zeker als je fan bent van Dracula wel de moeite waard. Bezoek een spookhuis en laat je de stuipen op het lijf jagen! Vanaf Bran rij je over de 7C. De Transfăgărășan. Uitgeroepen tot dé mooiste weg van de wereld. En ja, het is echt ongelofelijk mooi. De 150 kilometer lange weg met talloze bochten gaat dwars door het Fagaras gebergte. Let wel op sneeuwval in de winter. De Transfăgărășan kan daardoor afgesloten zijn. Maar in de zomer is het prachtig. Groen en vol met gletsjermeertjes.

Op de route vind je ook de Vidaru dam. Een imposante dam die bizar veel water tegenhoudt. Ook kom je langs het Bâleameer. Dit ligt op het hoogste punt van de route: 2040 meter. Het gletsjermeer is mooi, maar wel erg koud. Zwemmen zit er dus waarschijnlijk niet in. Wel kun je een duik nemen bij een van de zoutmeren bij Sibiu: Ocna Sibiului. Het zout is niet alleen erg goed voor je huid. Het is ook nog eens vet leuk om hier te zwemmen. Door het zout blijf je namelijk drijven. Mega chill!

Wil je nog een bijzondere beleving met zout? In Turda hebben ze iets heel tofs gedaan. In een voormalige zoutmijn is een pretpark gebouwd! Het park, Salina Turda bevindt zich op 120 meter diepte. Het is een beetje frisjes daar beneden. Maar wel echt super bijzonder om zo diep onder de grond te zijn. Dit is zeker een aanrader tijdens je bezoek aan Roemenië!

Het einde van je roadtrip komt in zicht. Maar niet voordat je het festival rondom het vervallen Banffy kasteel bezoekt. Het Electric Castle Festival. Waag hier een dansje op jouw favoriete muziek. Het festival is van alle genres thuis. En elektronische muziek van Roemeense en internationale DJ’s ontbreekt hier absoluut niet. Party het hele weekend lang. Voordat je weer afscheid neemt van het waanzinnige en vaak nog onontdekte Roemenië.

 

Slapen Toon
Vervoer Toon