Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

geraldine

Geraldine - San Pedro & Xela

Geraldine reist verder door Guatemala. Ze is in San Pedro bij Lago de Atitlán: een van de mooiste meren op deze aardbol. Ze beklimt de San Pedro vulkaan en overnacht op de top. Daarna checkt ze twee Guatemalaanse parels: de stadjes Xela en Todos Santos! 

Bekijk de hele aflevering:

S11A03: San Pedro & Xela - Qikou & Lijiashan

Geraldine vervolgt haar roadtrip langs de Maya-hoogtepunten in Guatemala. Ze beklimt de San Pedro vulkaan en overnacht op de top. Maurice reist langs de Gele Rivier van China. Hij checkt eeu...

Bestemming info

Klimaat
Tropisch klimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
November t/m april
VALUTA
Guatemalaanse quetzal
Inentingen
Ja
TAAL
Spaans, Mayatalen
Intro Verberg

Naast de Maya-stad Tikal is Lago de Atitlán een Guatemalaanse parel. Niet gek dat de dorpjes rondom dit meer bomvol met backpackers zitten. Lago de Atitlán wordt namelijk gezien als een van de mooiste meren op deze aardbol. Waarom precies? Stel je even voor: een helderblauw meer omringd door 12 (!) vulkanen waar kleine dorpjes tussen zitten gepropt. Zie je het voor je?  

San Pedro is de toeristische trekpleister van het meer. Het stadje wordt ook wel klein Amsterdam genoemd. Waarom? Een blowtje roken is hier geen uitzondering en het barst van de goede feestjes! Vanuit dit dorpje is een beklimming van de vulkaan San Pedro zeker de moeite waard. Na een pittige klim van 2 á 3 uur klimmen, bereik je de top van de vulkaan. Deze ligt op ruim 3000 meter hoogte. Wat je voor deze klim terugkijkt? Een bureaubladachtergrond die in werkelijkheid geen bureaubladachtergrond is: namelijk een gruwelijk mooi uitzicht op het meer en de omringende vulkanen.

Een andere Guatemalaanse parel is de stad Xela. Ook wel – hou je vast – Quetzeltenango genoemd. Op Guatemala-Stad na, is Xela de grootste stad van het vulkanenland. Xela is een soort metropool. Traditionele en modern geklede mensen hebben zich hier prima gemengd. Wanneer Xela zeker in je reisschema moet staan? Als je het warm krijgt van wandeltochten. Bij de gedachte aan wandeltochten bedoel we dan ;). Naast wandelaars zul je hier ook veel studenten tegenkomen. De stad staat namelijk bekend om zijn Spaanse scholen en universiteiten.   

Mocht je interesse hebben in de Maya-cultuur in zijn puurste vorm? (En die heb je: anders shame on you!) Duik dan vooral het stadje Todos Santos in, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Niet omdat iedereen hier constant te laat is. Maar omdat de bevolking hier op traditionele wijze door het leven gaat. De Westerse uitingen zijn hier ver te zoeken. Zeg dus maar doei tegen die happymeal…

Kan je nu ook niet wachten om naar Guatemala te gaan? Doe nóg meer inspiratie op bij Adrenalina Tours!

Slapen Toon
Eten Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon