Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

patrick

Patrick - San Sebastian

Patrick is in San Sebastiaan in Baskenland en maakt kennis met de trotse inwoners van de Spaanse streek. Hij ontmoet een ex-ETA-lid die hem meeneemt naar een vroegere schuilplaats ergens ver en diep in een grot verstopt.

Bekijk de hele aflevering:

S05A09: San Sebastian - Kirgizië

Patrick is in de mooiste stad van de Noord-Spaanse costa: San Sebastian! Hij eet een hapje mee met de inwoners. En wordt door een ex-ETA-lid (vrijwillig) meegenomen naar een vroegere schuilplaats. Flo...

Bestemming info

Klimaat
Mediterraans Klimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei t/m september
Valuta
Euro
Inentingen
Nee
Taal
Spaans
Intro Verberg

San Sebastian, de mooiste stad van de Noord-Spaanse costa, is een kleine stad met zo’n 200.000 inwoners. Toch voelt de stad niet klein aan. San Sebastian is een mengelmoesje van heuvels, surfstranden en historische gebouwen. De Basken zelf noemen de stad Donostia. San Sebastian is een van de mooiste en meest bezochte steden van Spanje. Naast geweldige stranden en veel natuur vind je hier ook heerlijke winkelstraten en geweldige restaurantjes.

De stad gelegen aan de kust heeft een prachtige baai. Toepasselijk genoemd 'de baai van San Sebastian' met het eiland van Santa Klara in het midden. In de zomer loopt deze baai vol met jachten van allerlei formaten. De stad is dan ook bekend om zijn relatief rijke gasten. Plaza de la Constitución is het centrale plein waar veel festivals en optredens worden gegeven. Het jaarlijkse filmfestival van San Sebastian is misschien wel de beste periode om de stad te bezoeken. Er zijn dan veel feestjes, festivals en andere bezigheden die de stad nog net iets leuker maken dan deze eigenlijk al is.

Surfen in Baskenland is ook een absolute aanrader. Door de sterke wind en natuurlijke windtunnels zijn de golven in dit gebied werkelijk fantastisch. De regio rondom San Sebastian is dan ook een trekpleister voor surfers van alle windhoeken. De Basken in San Sebastian zijn overigens zeer trots op hun eigen cultuur en stellen het dan ook niet op prijs als je ze als Spanjaard aanduidt. Dit is ook jarenlang het centrum van de ETA geweest. Als gevolg hiervan mogen de Basken zelf beslissen over hun inkomstenbelasting, onderwijs en gezondheidszorg.

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon