Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

evi2

Evi - São Miguel

Evi reist af naar de Azoren. Naar 't eiland São Miguel. Daar gaat ze rondcrossen met een quad. Checkt ze adembenemend uitzicht. En gaat ze relaxen in een warmwaterpoel! 

Bekijk de hele aflevering:

S09A08: São Miguel - Ottawa

Evi reist af naar de Azoren. Naar 't eiland São Miguel. Daar gaat ze rondcrossen met een quad. Checkt ze adembenemend uitzicht. En gaat ze relaxen in een warmwaterpoel! Dennis is in Ottawa....
Bekijk de hele aflevering:

3 op Reis compilaties: de Azoren

Evi is op de supermooie eilanden van de Azoren. Ze vliegt van São Miguel naar Faial! Daar checkt ze onder andere bijzondere schilderingen in de haven van Horta. Gaat ze walvissen spotten! Rondcrossen ...

Bestemming info

Klimaat
Mediterraans Klimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei, juni, september, oktober
Valuta
Euro
Inentingen
Nee
Taal
Portugees
Intro Verberg

São Miguel. Het groene eiland van het Portugese eilandenarchipel de Azoren. Een eiland met ruige natuur. Vooral aan de kust. Waar de zee met harde klappen tegen de rotsen slaat. Hier geen hagelwitte stranden. Wel zwarte. Door de vulkanen. Het bergachtige landschap is herkenbaar vulkanisch. Met haar kraters.  Ook is het eiland bezaaid met bloemen. Vooral de hortensiaheggen langs de wegen zijn prachtig! Een megavoordeel: het massatoerisme is hier tot nu toe weggebleven!

Ponta Delgada. De hoofdstad van São Miguel. Waar je veel kloosters, paleizen en kerken vindt. En je wandelt langs de leukste oude huizen door pittoreske straatjes. Vanuit hier kan je ook makkelijk een quad huren om het eiland te ontdekken. Voor € 70,- heb je al ‘n halve dag een quad, een gids én een lunch.

Wat je zeker moet bezoeken zijn de Sete Cidades. Een blauw en een groen kratermeer. Vanuit een verlaten hotel heb je onvergetelijk uitzicht over deze twee meren. Er hangt trouwens een mooi sprookje aan het ontstaan van deze twee meren. Check het filmpje hiernaast, waarin Evi je dit fantastische verhaal vertelt.

Vervolgens cross je door naar Caldeira Velha voor wat ontspanning. Daar kan je voor maar drie euro chillen. In een bad van warm natuurlijk mineraalwater. Wil je nog meer kratermeerbronnen checken? Sla dan Lagoa das Furnas niet over. Ook kan je bij dit eiland mee om dolfijnen te spotten! 

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon