Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

nienke

Nienke - Serengeti National Park

Nienke eindigt haar reis door Tanzania bij Serengeti National Park. Ze spot een flinke dosis wilde dieren tijdens haar safari rit!

Bekijk de hele aflevering:

S11A22: Jeruzalem & Tel Aviv - Serengeti National Park

Evi begint aan haar reis door Israël. Ze start in de eeuwenoude hoofdstad Jeruzalem, waar ze de Westmuur en de Heilig Grafkerk bezoekt. Daarna reist ze door naar het vrije en moderne Tel Aviv! Nienke ...

Bestemming info

Klimaat
Tropisch klimaat
Visum
Ja
Beste reistijd
Juni t/m september
Valuta
Tanzaniaanse shilling
Inentingen
Ja
Taal
Swahili, Engels
Intro Verberg

Tanzania heeft de grootste concentratie wilde dieren ter wereld. Serengeti National Park is wat betreft wildlife het neusje van de zalm. Deze gigantische speeltuin aan dieren staat vooral bekend om de jaarlijkse trek van miljoenen gnoes, maar ook om de geboorte van een half miljoen kalfjes. Ook niet onbelangrijk: in de Serengeti leven ruim 6000 leeuwen… Ho, wacht. Dat lijkt ontiegelijk veel. Maar bedenk dat Serengeti zo groot is als de helft van België! Gevalletje naald in een hooiberg dus. Een wel héle grote hooiberg… Serengeti betekent in het Masai namelijk niet voor niets ‘eindeloze vlaktes’. 

In de Serengeti kun je slapen in een Green Camp: een ecologisch park waar je gebruikt maakt van zonne-energie, waar alles wordt gerecycled en waar plastic ver te zoeken is. Lees: karmapunten. Maar verwacht ook epische uitzichten, avonden rondom ’t kampvuur en dieren die je vanaf je eettafel of tent kunt spotten.

Op een paar uurtjes rijden van het park ligt de Ngorongoro Krater, ook wel het achtste wereldwonder genoemd. En wij snappen waarom… Deze kilometers grote krater zit namelijk própvol wilde dieren. Hier reiken de landschappen verder dan je ogen aankunnen. Het zicht in deze krater is daarom gruwelijk mooi. Oh, en op z’n hoogtepunt lopen er ruim een half miljoen dieren in de krater rond!

Meer info? Check Explore Tanzania!

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon