Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

nienke

Nienke - Sevilla

Nienke is in Sevilla, de geboortestad van de flamenco. Ze ontdekt de beste adresjes in de wijk Triana, dat flamenco ademt. En ze ontmoet de legendarische Farruquito, de telg van één van Spanjes beroemdste flamenco-families. 

Bekijk de hele aflevering:

S10A30: Astana - Sevilla

Chris reist vanuit het met Sovjet doordrenkte Karaganda naar het futuristische Astana! Hij checkt de hoofdstad bij nacht. Doet een wens op het hoogste punt van de Bayterek toren. En ontdekt een bizar ...

Bestemming info

Klimaat
Mediterraans Klimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei t/m september
Valuta
Euro
Inentingen
Nee
Taal
Spaans
Intro Verberg

Naast dat Sevilla de een-na warmste stad van Europa is, is het ook de geboortestad van de flamenco. Je weet wel, die dans. Soort shuffelen. Vet moeilijk. Maar er is nog veel meer in Sevilla. Ook naast het puffen en kreunen van de hitte. Geloof ons. Want de stad heeft ‘t grootste historische centrum van Europa. Hier zijn ook de meeste bezienswaardigheden te checken. Zoals de kathedraal van Sevilla met de Giraldo toren, het Alcázar en de Torre del Oro.

Zeker mag je Mercado de Triana, een megamooi marktje, niet overslaan. Je kunt hier natuurlijk terecht voor tapas, maar ook voor flamenco. Want tussen kraampje 11 en 12 zit het kleinste theater van Spanje. Er kunnen 28 mensen in ’t zaaltje. Super intiem. Dus als je slim bent: fiks je wat olijfjes op de markt en knal je daarna door naar ’t theater. Genieten.

En om nog even in de flamencosferen te blijven. Moet je ook zeker even tijd maken om een kijkje te nemen in ’t huis van de meester der flamenco: Ricardo Nino. De familie van de man heeft het huis omgebouwd tot hotel. De 11 kamers zijn gebaseerd op een van de muziekstukken van Nino. En dat is goed gelukt.

Heb je nu ook zin om naar Sevilla te gaan? Wij regelden onze trip samen met Visita Sevilla.

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon
Muziek Toon