Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

floortje

Floortje - Iran

Floortje pakt in Iran de trein naar Teheran. Hier bezoekt ze het grote paleis van de Sjah. En de voormalige Amerikaanse ambassade!

Bekijk de hele aflevering:

S08A29: Taipei - Teheran

Dennis is in de Taiwanese hoofdstad Taipei. Hier zoekt hij ‘t hogerop in de Taipei 101. En laat hij een animatie van zichzelf maken bij nieuwszender TomoNews. Floortje pakt in Iran de trein naar Teher...

Bestemming info

Klimaat
Woestijnklimaat
Visum
Ja
Beste reistijd
April, mei, september & oktober
Valuta
Iraanse Rial
Inentingen
Ja
Taal
Perzisch
Intro Verberg

In Ab-o Atash Park kijk je je ogen uit. Je kan er van alles bezichtigen. Kleurrijke bloemen. Kunst. En een vuurtoren. Valiasr Street loop je niet ‘even’ door. Want het is de langste straat van ‘t Midden-Oosten! En zit vol met winkels. Winkels van Adidas. Bennetton. Rolex. Verwesterd? Nee hoor. Je kan er ook nog steeds heerlijke kebab eten of Iraanse musea bezoeken. 

Iran ontdekken via poppen? Het kan in Golestan Palace. Sommige zijn zelfs duizenden jaren oud! Aan de poppen zie je welke kleding Iraniërs droegen. Maar je ontdekt ook de tradities van het land. Je ziet bijvoorbeeld ‘t werk van Iraanse schoenmakers. En hoe hier brood gemaakt wordt. De poppen zien er allemaal anders uit. Verschillende rangen, culturen en tradities. Iran in het klein! 

Ben je benieuwd naar het paleis van de Iraanse Sjah? Of de voormalige Amerikaanse ambassade? Floortje geeft je alvast een voorproefje in het filmpje hiernaast!

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon