Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

nicolette

Nicolette - Transsylvanië

Nicolette reist vanaf Budapest per nachttrein naar het onbekende Transsylvanie. Her gaat ze op pad met een Nederlandse jongen die haar probeert te laten zien waarom hij zijn woonplaats Amsterdam heeft ingeruild voor een klein dorpje in Roemenie. Ook bezoekt Nicolette de middeleeuwse stad Brasov.

Bekijk de hele aflevering:

Achter de schermen: Parkeren met beren

Aflevering 10 – 14 nov 2010 Floortje - Aralmeer Floortje is nog steeds in Kazachstan en neemt een kijkje bij het Aralmeer: Een drooggevallen meer wat ooit vol lag met prachtige schepen en eilandjes....
Bekijk de hele aflevering:

S04A10: Aralmeer - Budapest

Floortje is in Kazachstan. Ze gaat opzoek naar de ‘verdwenen eilanden’ in het drooggevallen Aralmeer. Dat nu vol scheepswrakken ligt. Ze verblijft bij een inwoner van Aralsk. Daar komt ze erachter hoe...

Bestemming info

Klimaat
Landklimaat
Visum
Nee
Beste reistijd
Mei t/m september
Valuta
Leu
Inentingen
Nee
Taal
Roemeens
Intro Verberg

Bij het horen van Transsylvanië zal bijna iedereen direct aan Dracula denken. De legendarische vampier uit de films van Bram Stoker. In het echt was Vlad Dracula een wrede vorst van Walachije waar destijds ook Transsylvanië onderdeel van uitmaakte. Hedendaags is het echter een prachtig gebied waar veel historie en natuur te vinden zijn.

Zo kun je hier in de zomer geweldige wandelingen maken door de bergen terwijl dezelfde bergen in de winter de ultieme locatie zijn om op wintersport te gaan. De Roemeense wintersportgebieden worden ook steeds populairder en dit heeft vooral te maken met het feit dat de prijzen hier nog wat lager zijn dan in de traditionele wintersport landen.

In het idyllische Sighişoara lijkt het even alsof je teruggaat isin de tijd. Op excursie in Sighişoara is dan ook zeker een aanrader om de prachtige historie van deze streek te leren kennen. Ook de stad Braşov leent zich uitermate goed voor cultuur snuiven. .

 

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon